© Bauweraerts

Daisy Van Cauwenbergh niet veroordeeld wegens mensenhandel

De beweerde feiten van mensenhandel waarvoor ex-miss België Daisy Van Cauwenbergh vervolgd werd, zijn verjaard.

mtm

Het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde had een celstraf van achttien maanden gevorderd tegen ex-Miss België Daisy Van Cauwenbergh en een celstraf van twee jaar voor haar echtgenoot Johannes “Huub” Fijen. Ze hebben een Thais koppel dat illegaal in België verbleef, twee jaar lang voor hen laten werken, zonder loon.

Volgens het arbeidsauditoraat en de advocaat van het Thaise koppel waren de twee mensen na de tsunami die Thailand eind 2004 trof, naar België gelokt met een rooskleurig voorgesteld jobaanbod.

“Er werd voor hen een toeristenvisum geregeld, dat slechts drie maanden geldig was, en ze werden aan het werk gezet in de villa van het koppel Fijen-Van Cauwenbergh in Wemmel”, klonk het. “De vrouw moest eerst enkel op de kinderen passen maar nadien ook koken en poetsen en de man ging eerst aan de slag als chauffeur voor de familie en nadien als tuinman. Ze kregen de beschikking over een flat in Schaarbeek en een scooter maar moesten lange dagen werken, zes dagen op zeven en voortdurend ter beschikking staan van de familie. Daarvoor kregen ze zogezegd een loon maar dat werd vaak geheel of gedeeltelijk ingehouden, zogenaamd om kosten te vergoeden.”

Nu in het nieuws