Saar, Marjan en Katrien verloren in 6 maanden tijd hun beide ouders: “Nu willen we iedereen bedanken”

Print

Tijdens de ‘Warmste Week’ van Music For Life komen er heel wat mensen hun straffe verhalen vertellen, maar de zussen Saar (26), Marjan (23) en Katrien (29) zullen nog lang in de gedachten van de omstanders blijven. Ze verloren in april dit jaar hun mama aan een hersenaandoening en in november hun papa aan longkanker.

Op 26 oktober 2015 sloeg het noodlot toe in de familie van de drie zussen. Hun moeder, Marina Robberechts kreeg een zwaar hartinfarct. De hulpdiensten konden haar reanimeren, maar de hersenschade was zo groot dat de vrouw in coma bleef. Niemand kon nog in contact komen met haar. In april overleed de vrouw.

Tot overmaat van ramp moest ook hun vader tegen een zware ziekte vechten. Koen Van Humbeeck had longkanker. Na het verlies van hun moeder, moesten de drie zussen ook afscheid nemen van hun papa. Hij stierf begin november op 57-jarige leeftijd. Zo moesten de drie jonge vrouwen in een korte tijd twee grote verliezen verwerken.

Schouders onder revalidatieziekenhuis

Ter ere van hun ouders organiseerden vrijdag een ‘Generatiebal voor Marina Robberechts’, voor kinderen én ouders, ten voordele van Revalidatieziekenhuis Inkendaal, waar hun mama verbleef. In de feestzaal in Sint-Jozefkring in Kapelle-op-den-Bos kwamen honderden mensen meevieren. De opbrengst van het feest schonken de zussen aan ‘De Warmste Week’.

Tijdens Music For Life vertelden de jonge vrouwen aan Linde Merckpoel wat die organisatie voor hen heeft betekend in de zware periode. Anderhalf jaar lang kwamen ze er bijna dagelijks naartoe om hun mama te bezoeken. “Ze hebben ons jaar toch een beetje gemakkelijker kunnen maken. Ze kreeg de best mogelijke zorgen. Ze hebben ons daar prachtig begeleid, haar prima verzorgd. Ook al was er weinig hoop, ze hebben haar altijd blijven behandelen als een persoon. Niet als een bed, of niet als een nummer.”

Nu willen ze iets terugdoen. De opbrengst van het bal gaat integraal naar het revalidatieziekenhuis. Ze zamelden maar liefst 12.632,87 euro. “Een heel zot bedrag. Dit hadden we totaal niet verwacht”, vertelden ze trots. De bewonderenswaardige actie van drie dappere dames leverde ook nog een mooie plaat op: ‘Marina’ van Rocco Granata, voor hun mama.

Nu in het nieuws