Met deze stijltips verberg je je buikje

Foto: Tramontana

Mode

Met deze stijltips verberg je je buikje

Print
Onzeker over je buikje? Met de juiste kleding is camoufleren best eenvoudig. Van high-waist rokjes tot A-lijn bloesjes, met deze stijltips verberg je je buikje!

De juiste stof en kleur

Je buikje verbergen, begint bij het kiezen van de juiste stof. Kies voor items uit een soepele stof die losjes over je lichaam vallen, dikke stoffen vallen te stijf voor jouw figuur. Draag een donkere kleur in het onderste deel van je outfit, dat verslankt je buikje. Een donkere broek en een lichte blouse bijvoorbeeld doen wonderen voor jouw figuur!

Bang dat opvallende stukken jou niet zullen staan? Fout! Een asymmetrische top, ruches en plooien leiden de aandacht af van je probleemzone. Een grote print (kleine streepjes of stipjes zijn geen goed idee) geeft de optische illusie dat je buikje een stuk smaller is.

Welke items staan jou het mooist?

Zin om een jurkje te dragen? Kies voor een A-lijn model of wrap-dress, die leggen de focus op het smalste deel van je lichaam. Hallo zandloper-figuur! De perfecte blouse vertrekt opnieuw vanuit het A-lijn principe en eindigt net op je heupen.

Wat broeken en rokken betreft, kies je best voor een high-waist versie. Broeken en rokken met een hoge taille verbergen niet alleen je buikje, ze maken je benen ook optisch langer. Zei er iemand multitaskers? Laat je jasjes halverwege je buik eindigen (dat 'breekt' je buikje in twee waardoor het slanker lijkt) of kies voor een model dat net boven je knie eindigt. Goodbye onzekerheid!