Nieuwe stadstriatlon in Antwerpen wil de grootste van België worden

Foto: Victoriano Moreno

Nieuwe stadstriatlon in Antwerpen wil de grootste van België worden

Print
Antwerpen -

Op zondag 17 juni wordt de omgeving van het MAS het decor voor het eerste Port of Antwerp Triathlon Festival. Die nieuwe stadstriatlon wil de grootste van België worden. Zwemmen doen alle deelnemers in de dokken aan het MAS. Er is een triatlon voor recreatieve en onervaren sporters. Daarnaast zakt de wereldtop af naar Antwerpen voor een manche van de World Cup.

De nieuwe stadstriatlon wil het grote publiek bereiken door sport en beweging aan sfeer en beleving te koppelen. Naast de klassieke kwartafstand is er een fun race voor de onervaren, zelfs niet-sportieve, deelnemer.

“Port of Antwerp is de trotse titelpartner van dit nieuwe, ambitieuze sportevenement in Antwerpen”, zegt Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf. “We zetten nadrukkelijk in op het ondersteunen van allerhande sportinitiatieven want sport verbindt mensen met elkaar. Ik hoop dan ook dat we veel mensen kunnen motiveren om in het nieuwe jaar hun sportieve grenzen te verleggen en om deel te nemen aan deze stadstriatlon.”

Ambassadeur en stand-upcomedian Kamal Kharmach en schepen voor sport Ludo Van Campenhout doen alvast mee. “Met dit Port of Antwerp Triathlon Festival knopen we opnieuw aan bij de traditie en bevestigen we de rol van Antwerpen als sportstad”, aldus Van Campenhout. “Op dit topevenement voor de wereldbeker kan iedereen naar de internationale topatleten komen kijken en ze aanmoedigen. Maar daarnaast zijn er de triatlonwedstrijden om zelf deel te nemen. Door de verschillende afstanden staan die open voor elke sporter die een nieuwe uitdaging zoekt. Met als hoogtepunt, de unieke kans om te zwemmen in de dokken rond het MAS.”

Ook de wereldtop zal dus naar Antwerpen afzakken, voor een manche van de World Cup. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen behoren er Belgen tot de wereldtop. Het is de enige Belgische wedstrijd waaraan Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel zullen deelnemen. Marc Herremans is wedstrijddirecteur.

DOEN!