Fietsersbond verontwaardigd over politieactie: “Anti-fietsbeleid”

de Van Hersbekelei (links) Foto: rr

Fietsersbond verontwaardigd over politieactie: “Anti-fietsbeleid”

Print
Deurne -

Scholieren die maandagochtend in de verkeerde rijrichting door de Van Hersbekelei in Deurne fietsten, gingen op de bon. De Fietsersbond omschrijft de actie van de politie simpelweg als anti-fietsbeleid. “Vooral omdat tweerichtingsverkeer in de Van Hersbekelei perfect zou kunnen”, vindt de Fietsersbond.

De Van Hersbekelei verbindt de Joos Robijnslei aan het Te Boelaerpark met de Boekenberglei die grenst aan het Boekenbergpark. “Dit is een straat die door veel schoolgaande jeugd wordt gebruikt. Er is geen valabele reden om hier geen tweerichtingsverkeer toe te laten. Het district Deurne steunt deze aanpassing. Enkel de verkeerspolitie ligt nog dwars”, zegt de Fietsersbond. “Het is dan ook heel zuur dat de politie hier nu boetes staat uit te delen”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) nuanceert het bericht. “Het klopt dat er plannen zijn om tweerichtingsverkeer toe te laten in de Van Hersbekelei. Maar dat kan pas als ook de Boekenberglei richting Jozef Verbovenlei is aangepast. Dat zou tussen 2018 en 2020 moeten gebeuren. Fietsers rijden in die straat vol kasseien nog op het voetpad. Ook dat kan niet. Daarom sta ik achter de actie van de politie.”

Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie, verwijst naar de al aangekondigde actie die asociale fietsers viseert. Fietsen zonder licht, al fietsend gsm’en of rijden in de verkeerde rijrichting kost voortaan tussen de 58 en de 174 euro. Nu dus ook in de Van Hersbekelei in Deurne.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio