Cathérine Moerkerke duikt op in ‘Familie’

Print

Cathérine Moerkerke probeert voor haar programma ‘Cathérine’ op VTM iets volledig nieuws. Ze werpt een blik achter de schermen van de populaire VTM-soap ‘Familie’, maar kruipt daarbij ook voor de camera. “Ik ben oprecht fier dat ik in ‘Familie’ zit.”

Cathérine Moerkerke neemt mee plaats in de ‘writers room’ en bedenkt mee de strafste verhaallijnen. De schrijvers moeten rekening houden met de beschikbaarheid van sets en acteurs: een beperkt aantal draaidagen, zwangerschappen, vakanties, de blokperiodes van de jonge acteurs die nog studeren, enzovoort.

In ‘Familie’ kan dus niet álles, maar wel heel veel, zo ervaart Moerkerke. “We laten geen kinderen sterven, maar voor de rest bezorgen we die karakters alle ellende van de wereld”, lacht Dirk Nielandt, hoofdschrijver van de soap.

En die ‘ellende’ wordt niet altijd in de juiste volgorde opgenomen. En zo is het ook voor de acteurs niet altijd eenvoudig om het overzicht te behouden. “Soms vragen wij op de set aan elkaar: weet jij al dat ik je bedrogen heb? Ben je ondertussen al getrouwd? Zijn wij eigenlijk nog samen?”, legt Kürt Rogiers uit.

De presentatrice kruipt voor de gelegenheid ook eens voor de camera. Ze figureert in de reeks en daar is ze heel blij mee: “Ik ben oprecht fier dat ik in Familie zit.”

CATHÉRINE, dinsdag om 21.45u op VTM

Nu in het nieuws