Slagen en bedreigingen: negen maanden voor uitbaatster kinderhotel Cococinelle

Foto: credit

Slagen en bedreigingen: negen maanden voor uitbaatster kinderhotel Cococinelle

Print

De openbare aanklager heeft maandag op de Kortrijkse rechtbank negen maanden cel met probatie-uitstel gevorderd voor D.S., de uitbaatster van kinderhotel Cococinelle in Waregem.

De onthaalmoeder staat terecht voor mensonterende behandelingen, slagen en bedreiging van haar onthaalkinderen. De uitbaatster heeft minstens 21 slachtoffers gemaakt gedurende zes jaar. Het gaat zowel om opzettelijke slagen en verwondingen als mensonterende behandeling. Ook moet de vrouw zich verantwoorden omdat ze ermee dreigde een kind slagen te geven wanneer de minderjarige het aan de ouders zou vertellen.

Zeep eten

Het Kortrijkse gerecht opende vorig jaar een onderzoek naar het kinderhotel. Enkele ouders en ex-werkneemsters dienden klacht in over de veel te strenge aanpak van de uitbaatster. Zo zou ze kinderen in een stuk zeep doen bijten, omdat ze spullen in hun mond staken of andere kinderen hadden gebeten. De uitbaatster ontkent alle aantijgingen. Ze vroeg de buitenvervolgingstelling, maar de raadkamer oordeelde dat er voldoende bewijzen zijn om de zaak voor de rechtbank te brengen.

Het kinderhotel is sinds begin augustus dit jaar gesloten en de uitbaatster heeft onlangs beslist om het gebouw te verkopen.

MEEST RECENT