Prinses Charlotte vanaf januari naar peperdure privéschool

Foto: AP

Celebs

Prinses Charlotte vanaf januari naar peperdure privéschool

Print

Prins William en zijn vrouw Kate Middleton hebben aangekondigd dat hun dochtertje, prinses Charlotte, vanaf januari naar de kleuterschool ‘Willcocks Nursery School’ in Kensington zal gaan. Niet naar Thomas’s Battersea dus, waar broertje George naar school gaat.

Willcocks Nursery School is een dure privéschool in West Londen: ouders betalen naar verluidt zo’n 14.500 pond (16.400 euro) per jaar.

“We zijn erg blij dat de Hertog en Hertogin van Cambridge onze school gekozen hebben voor prinses Charlotte”, liet een woordvoerder van de school al weten. “We kijken er naar uit haar te mogen verwelkomen in januari”.

Voor het zover is, zal Charlotte uitgenodigd worden voor een kort bezoekje aan de school. William en Kate moeten meekomen, maar zullen gevraagd worden om weg te gaan wanneer ze zien dat Charlotte er klaar voor is. “U zal de eerste keren gevraagd worden nog even in de nabijheid te blijven terwijl uw kind een band opbouwt met de leerkrachten, zodat u kan terugkomen als dat nodig is”, staat te lezen op de website van de school. Leerlingen worden ook aangemoedigd een speeltje of een foto van thuis meebrengen, en een foto van hun juf mee naar huis nemen.

Prinses Charlotte vanaf januari naar peperdure privéschool
Foto: Kensington Palace

De Britse royals maakten van de gelegenheid gebruik om ook een nieuw familieportret te delen. Daarop staan William, Kate, George en Charlotte in een bijpassende combinatie van donker- en lichtblauw. De foto werd enkele maanden geleden al genomen in Kensington Palace, wellicht nog voor Kate Middleton zwanger was van hun derde kindje.

NIET TE MISSEN