© rr

25-jarige Marokkaan doodgestoken aan Hof Ter Lo

De federale gerechtelijke politie onderzoekt een dodelijke steekpartij, zaterdagavond in een appartement aan Hof Ter Lo in Borgerhout. Daarbij liet een 25-jarige het leven.

vdaa

De steekpartij vond plaats in een sociaal appartement van het woonblok ter hoogte van Hof ter Lo, aan de achterzijde van evenementenzaal Trix. Het appartement werd bewoond door een Vlaamse jongeman met een psychiatrische achtergrond. Volgens buurtbewoners had de jongeman sinds enkele weken enkele dakloze, illegale Marokkanen in huis opgevangen. De twee inwonende gasten, volgens sommige bronnen waren de mannen familie van elkaar, kregen zaterdagavond een hoogoplopende discussie. Tijdens die discussie trok een van hen een mes en stak de andere in de borststreek.

“Het slachtoffer is een man van Marokkaanse origine van 25 jaar oud”, zo bevestigt Lentle Jespers van het parket van Antwerpen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren. Zonder resultaat. De bewoner van het appartement waar de feiten werden gepleegd, was niet betrokken bij de moord. Hij werd door de politie meegenomen om opgevangen te worden. Het labo van de FGP kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. “Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld. Er is nog geen verdachte in beeld”, aldus Jespers.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio