Motorrijder verkleed als kerstman ziet hoe bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, maar dan verricht hij heldendaad

Print

Motorrijder verkleed als kerstman ziet hoe bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, maar dan verricht hij heldendaad Video: YouTube

Een motorrijder verkleed als kerstman heeft vrijdag een heldendaad verricht in het centrum van Parijs. Toen de man zag hoe een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde na een botsing met een voetganger, aarzelde hij geen moment om de automobilist te achtervolgen. Ook toen hij de vrouw even kon tegenhouden, maar ze wat later toch besluit om nogmaals te vluchten.

De man blijkt naast motorliefhebber ook een YouTuber genaamd Chris-RS. Hij was in het centrum van de Franse hoofdstad een leuke video aan het opnemen naar aanleiding van de feestdagen toen hij het ongeval zag gebeuren. Ook zijn helmcamera kon het incident even in beeld brengen.

Het was voor de verklede kerstman onmiddellijk het sein om de wagen achterna te gaan. Aan een razend tempo bleef hij achter de vrouw rijden tot hij zijn motor tijdelijk voor de wagen kon plaatsen. Ook dat bleek echter niet voldoende om de vrouw op andere gedachten te brengen. Toen Chris even afstapte om de situatie onder controle te krijgen, stoof de automobilist er weer vandoor.

Lichte verwondingen

Vanaf dat ogenblik had de ‘kerstman’ even het geluk aan zijn zijde. Nadat hij zelfs door het rood moest rijden, kwam Chris toevallig enkele nietsvermoedende agenten tegen en legde hij de situatie snel uit. De ingreep van de politie had vrijwel meteen effect: toen de wagen ingesloten raakte, konden de agenten hun wapen richten op de dame en de verdachte arresteren.

Na het incident plaatste hij zijn beelden op YouTube. “Ik had mijn kerstmankostuum aangetrokken voor een nieuwe video”, schreef hij in de beschrijving. “Mensen waren blij om me te zien en zeiden ‘hallo’. Tot ik het ongeval zag gebeuren, toen wist ik dat ik die persoon moest tegenhouden.”

Intussen is moedige achtervolging aan een razend tempo viraal gegaan op sociale media. Al meer dan 400.000 mensen hebben de video op zijn kanaal bekeken. Hij liet inmiddels ook weten dat het slachtoffer in kwestie ervan af kwam met enkel lichte verwondingen.

.

Nu in het nieuws