Voormalig Ballon d’Or-winnaar Kaká hangt voetbalschoenen aan de haak

Foto: AP

Voormalig Ballon d’Or-winnaar Kaká hangt voetbalschoenen aan de haak

Print

Hij twijfelde over zijn toekomst, maar zondag heeft Kaká (35) bekendgemaakt dat hij definitief stopt met voetballen. De Braziliaanse ster deed de aankondiging op sociale media. Hij speelde in zijn carrière voor São Paulo, AC Milan, Real Madrid en Orlando City.

“Ik bereid me voor op een nieuwe rol in het voetbal, niet langer als profspeler maar als een schakel tussen het veld en de club, zoals een manager of een sportief directeur”, vertelde hij aan tv-zender Globo.

Kaka bevestigde dat hij een voorstel van zijn ex-club AC Milan op zak heeft maar nog geen beslissing heeft genomen.

Als toegewijde christen plaatste voor zijn afscheid een bericht op Twitter. “Vader, het is veel meer geweest dan ik ooit had kunnen denken. Bedankt! Ik ben nu klaar voor de volgende reis. In Jezus’ naam, amen.”

 

Kaká, volledige naam Ricardo Izecson dos Santos Leite, begon zijn professionele carrière in 2001 bij de club van zijn jeugd, São Paulo. In 2003 werd hij getransfereerd naar het Italiaanse AC Milan, waarmee hij in 2007 de Champions League won en zelf de Ballon d’Or veroverde als beste speler ter wereld. De Braziliaan won met Milan ook het WK voor clubs (2007), werd eenmaal Italiaans landskampioen (2004) en verloor in 2005 de Champions League-finale tegen Liverpool. Van 2009 tot 2013 speelde Kaká bij Real Madrid, waar hij in 2011 de Copa del Rey won en in 2012 het Spaans landskampioenschap.

Voormalig Ballon d’Or-winnaar Kaká hangt voetbalschoenen aan de haak
Foto: EPA

In de zomer van 2013 tekende Kaká een nieuw contract bij ex-club Milan, maar één jaar later vertrok de Braziliaan alweer voor een avontuur bij Orlando City in de Verenigde Staten. De Braziliaan speelde eerst nog een half jaar op uitleenbasis bij zijn eerste club São Paulo en zou nadien nog drie seizoenen spelen bij Orlando, waar hij nu dus zijn carrière afsluit.

Op internationaal niveau verzamelde Kaká 92 caps voor het Braziliaanse elftal en maakte daarin 29 doelpunten. Hij maakte deel uit van de selectie die in 2002 het WK won en onder andere België uitschakelde, al speelde hij op dat toernooi amper mee. In de Confederations Cup-zeges van 2005 en 2009 had hij een veel groter aandeel.

Voormalig Ballon d’Or-winnaar Kaká hangt voetbalschoenen aan de haak
Foto: BELGAIMAGE
Meer sportnieuws