Roeselare komt opnieuw alleen op kop in EuroMillions Volley League

Foto: Vel

Roeselare komt opnieuw alleen op kop in EuroMillions Volley League

Print
Brussel -

De twaalfde speeldag van de EuroMillions Volley League bracht Roeselare alleen op kop van de rangschikking. Aalst kwam met de schrik vrij bij Borgworm.

Aalst had het zeer moeilijk in Borgworm. De eerste twee sets waren beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd, maar was het toch steeds de thuisploeg die aan het langste eind trok en zo al snel een punt veilig stelde. In sets drie en vier konden de Oost-Vlamingen wel afstand nemen van de Luikenaren, maar het was wel wachten tot na een bloedstollend wedstrijdeinde om de overwinning te claimen (27-25; 25-23; 18-25; 20-25; 13-15). Aalstenaar Gert van Walle werd overtuigend topscorer met 31 (!) punten; Abinet (19), David (15) en Barca-Cysique (13) zorgden voor de Luikse punten.

In Waals-Brabant was de kans op een stunt nooit echt aanwezig. Landskampioen Roeselare stoomde door op het elan van de laatste weken en imponeerde vooral in de eerste set. In de volgende sets werd het verschil kleiner, maar de bezoekers verspilden geen krachten en wonnen in drie sets (11-25; 22-25; 18-25). Ondanks de nederlaag, scoorde thuisspeler Wojcik (12) de meeste punten.

Door de zege staat de landskampioen opnieuw alleen aan de leiding met 27 punten. Maaseik speelde dit weekend niet. De Limburgers volgen nu samen met Menen op drie punten van de eerste plaats. Daar net onder verloor Aalst en belangrijk punt om volop mee te kunnen strijden voor het hoogste schavot. Gent gaf de rode lantaarn door aan Amigos Zoersel.

Meer sportnieuws