Ouders Saar Gevaert (15): “Man die onze dochter doodreed, vluchtte weg na nieuw ongeval”

Print

Een beeld van het ongeval dat V. op 10 november veroorzaakte en Saar Gervaert.

De man die exact twee jaar geleden de 15-jarige Saar Gevaert in Gits doodreed en vluchtte, veroorzaakte vorige maand in dronken toestand opnieuw een ongeval waarna hij onderdook voor de politie. Dat stellen de ouders van Saar zondag bij een herdenking voor hun dochter.

Op 17 december 2015 werd Saar aangereden op het kruispunt van de Bruggesteenweg en de Gudrunstraat in Gits (West-Vlaanderen) toen ze op weg was naar huis. Ze overleed korte tijd later aan haar verwondingen. De dader pleegde een vluchtmisdrijf. Deze Miguel V. (34) gaf zich pas enkele uren later aan. Hij had gedronken toen hij het meisje aanreed en zijn wagen was niet verzekerd.

Vorig jaar werd man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en zes maanden. Ook mocht hij drie jaar en zeven maanden niet meer achter het stuur kruipen. Daartegen ging V. in beroep. Op 24 november van dit jaar diende de zaak opnieuw. De man stelde dat hij nooit meer wilde rijden.

Nieuw ongeval

Volgens de ouders van Saar heeft V. echter enkele dagen voordat de zaak diende opnieuw een ongeval met zijn wagen veroorzaakt. Ook toen had hij gedronken en vluchtte weg. Dat maakten de ouders bekend bij een tweede herdenkingstocht die zondag werd gehouden.

Op 10 november zou V., volgens de ouders van Saar, in dronken toestand met de wagen van zijn vriendin uit de bocht zijn gegaan in Ledegem. Hij sloeg op de vlucht en zou zich drie dagen lang verborgen hebben gehouden voor de politie. Bij dit ongeval was enkel materiële schade.

Strenger gestraft in beroep

V. werd in beroep een stuk strenger gestraft. De man werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en één maand en tot het betalen van een boete van 5.550 euro. Maar vooral: het rijverbod dat hij in eerste aanleg kreeg, werd verdriedubbeld. Hij mag de komende tien jaar niet meer rijden.

.

Nu in het nieuws