SK Heist en Berchem Sport houden elkaar in evenwicht

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

SK Heist en Berchem Sport houden elkaar in evenwicht

Print

In een wedstrijd die werd beslist vanop de stip hielden Berchem en Heist elkaar vanmiddag helemaal in evenwicht. Geel-zwart maakte in de tweede helft nog aanspraak op de zege, maar uiteindelijk bleef de 1-1 op het bord.

Zonder de geblesseerden van Kruijssen, Van den Heuvel en Hairemans ging Berchem vol op zoek naar een eerste overwinning sinds begin november. Al na vijf minuten werd die droom bijna doorprikt toen De Wilde zijn tackle in de zestienmeter verkeerd inschatte en daarmee Ventose tegen de grond werkte. Strafschop en daar heeft Heist wel een specialist voor in huis. Appels hield Webers echter van de 0-1.

Berchem putte moed uit die misser, maar Maluka talmde net te lang om te kunnen besluiten en de vrijschop van Carrez belandde net naast. De bezoekers reageerde via Regnier, De Wilde kon met het hoofd in hoekschop weren. De voorzet van Kabeya werd door Ventose in de handen van Appels verlengd.

Omgezette strafschoppen

Net toen de eerste helft zich naar een voor de twee ploegen billijke 0-0 sleepte, zag scheidsrechter Claes in de zestienmeter een duwfout van Tambeur op Mauro. Carrez bleef wél kalm en zette Berchem op een gevleide voorsprong.

De tweede helft begon nagenoeg identiek als de eerste. Na amper een minuut ging de bal alweer op de stip toen Vande Velde Kabeya aanliep. Opnieuw Webers eiste de bal op en nu jaagde de hoog opgeschoten verdediger het leer hoog in doel.

Berchem was even aangeslagen, maar trok toch gezwind naar voor. Een sterke Carrez zorgde voor dreiging op stilstaande fases, maar alleen Vande Velde haalde er een echte kans uit maar moest vanuit een te schuine hoek koppen. Maluka Bimbo vergat dan weer de bal terwijl hij alleen op doelman Stroobants af mocht.

Zorbo kort bij 2-1

Heist bekeek het allemaal wat en prikte vooral op de counter tegen via Troonbeeckx en de ingevallen Bounou. Maar voor het overige bleek de leider een gelijkspel best wel genoeg te vinden. De beste kansen in het laatste kwartier waren dan ook voor Berchem. Zorbo omspeelde na een knappe combinatie tussen Djoum en Carrez de bezoekende doelman, maar Tambeur was op tijd terug om de inzet van de vinnige Henegouwer voor de lijn te keren. En in de slotfase kon ook Verstraeten niet besluiten.

Met een puntje tegen de leider mag Berchem best wel tevreden zijn, maar gezien het verloop van de wedstrijd had er nog veel meer ingezeten voor geel-zwart. Om zich te redden zal het vanaf januari op elk vlak beter én efficiënter moeten.

DOELPUNTEN: 45’ 1-0 Carrez (str.), 47’ 1-1 Webers (str.)

SCHEIDSRECHTER: Claes

BERCHEM SPORT: Appels, Kamneng Djoum, Vande Velde, De Wilde (72’ Nwokoro), Van Minnebruggen, Mauro (83’ Van Dooren), Absisan, Carrez, Verstraeten, Zorbo en Maluka Bimbo (57’ Saillart)..

SK HEIST: Stroobants, Tambeur, Webers, Lokando Mboyo, Matterne, Regnier, Englebert, Verbist, Troonbeeckx (85’ Bambi Nzanga), Kabeya (63’ Bounou) en Ventose.

GELE KAARTEN: Kabeya, Vande Velde, Webers

Meer voetbalnieuws