Praet in extremis onderuit met Sampdoria, Juventus springt naar tweede plek

Print

Sampdoria heeft zondag op de zeventiende speeldag van de Italiaanse Serie A een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Sassuolo. Het team uit Genua verloor na een laat tegendoelpunt van Matri met 0-1, Dennis Praet maakte bij Sampdoria de negentig minuten vol. Juventus ging met 0-3 winnen bij Bologna en springt zo net als nieuwe competitieleider Napoli over Internazionale, dat zaterdag voor het eerst onderuit ging.

AC Milan blijft intussen in het sukkelstraatje in de Serie A. De fiere club uit Milaan ging op het veld van Hellas Verona, dat voor het duel nog voorlaatste stond, pijnlijk met 3-0 onderuit. Caracciolo, Kean en Bessa beslisten de wedstrijd en bezorgden Hellas Verona zo de derde zege van het seizoen.

Samuel Bastien verloor met Chievo met het kleinste verschil op bezoek in Crotone. Budimir tekende op het halfuur voor de enige treffer. Bastien stond de hele partij tussen de lijnen. In de partij tussen Fiorentina en Genoa vielen geen goals. Stephane Omeonga viel bij de bezoekers een kwartier voor tijd in.

In de stand is Napoli leider met 42 punten, voor Juventus (41) en Internazionale (40). AS Roma telt 38 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het Sampdoria van Praet blijft zesde, terwijl AC Milan later vanavond naar de achtste plek kan zakken als Atalanta minstens een punt pakt tegen Lazio.

Meer sportnieuws