© Tom Palmaers / VTM

Actie en online petitie voor hond die twaalf kinderen verwondde op speelplaats

In Paal (Beringen) zijn zondagmiddag zo’n twintig hondenliefhebbers samengekomen om actie te voeren voor de hond die vrijdag de speelplaats van een school opliep en daarbij twaalf kinderen verwondde.

hvv

De actievoerders vragen dat de hond niet wordt afgemaakt, zo schrijft Radio 2 Limburg. “Ik hoop natuurlijk dat het goed gaat met de kinderen, maar wat steun voor de eigenaar is ook welkom. De hond wilde niet aanvallen, maar gewoon spelen, helaas is dat misgelopen. De hond meteen uit huis plaatsen vinden we daarom overdreven, zeker ook omdat de eigenaar heel bewust met zijn dieren omgaat.” Zo vertelde organisator van de actie Wendy Vanderbiesen aan de lokale radiozender.

Ook via een onlinepetitie is er veel steun voor de jonge Mechelse Herder Uscko. “We willen deze feiten niet minimaliseren,” staat te lezen op de pagina. ”Een pup van 10 maanden heeft zeker nog niet de intentie om te bijten, anders waren de gevolgen voor deze kinderen veel erger geweest,” luidt het verder. De petitie werd al meer duizenden keren ondertekend.

Vrijdag brak er paniek uit op de speelplaats van lagere school De Buiteling nadat een hond uit de buurt de speelplaats op liep tijdens de middagpauze. Daarbij raakten twaalf kinderen gewond, drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De hond werd na het incident in een asiel geplaatst waar een therapeut het dier verder zal onderzoeken.