George Clooney gaf koffertje met 1 miljoen aan elke vriend die hem ooit uit de nood hielp

Foto: AFP

Celebs

George Clooney gaf koffertje met 1 miljoen aan elke vriend die hem ooit uit de nood hielp

Print

Veertien vrienden van George Clooney hebben een enorm groot cadeau gekregen van de acteur. Dat vertelt één van zijn beste kameraden aan het Amerikaanse tijdschrift Headliners. De beroemde acteur besloot om hen elk een designerkoffer te geven met een duizelingwekkende geldsom in.

Zakenman Rande Gerber, de echtgenoot van Cindy Crawford, is al jaren bevriend met de ‘Oceans Eleven’-acteur. Toen Clooney hem belde in 2013 om te komen eten bij hem thuis, keek hij dan ook niet vreemd op. Ze kwamen geregeld samen met zijn vijftien. Ze noemden zichzelf ‘The Boys’. De grote verrassing kwam echter in de vorm van een zwart designerkoffertje.

Enorme som

Clooney kwam bij zijn kameraden staan en begon te speechen. “Ik wil dat jullie weten hoeveel jullie voor mij betekenen”, zei de acteur destijds. “Ik heb zoveel geluk dat ik jullie allemaal in mijn leven heb. Zonder jullie had ik niet gestaan waar ik nu sta.” Alle veertien vrienden hielpen hem immers door een periode waarin hij enorme geldproblemen had, toen hij net in Hollywood kwam wonen.

In elk koffertje zat een enorme som geld in. Eén miljoen dollar, voor ieder van hen, ongeveer 850.000 euro. Een bedrag dat het leven van zijn vrienden voorgoed zou veranderen. “Ik weet dat we allemaal moeilijke tijden doorgemaakt hebben. Sommigen van jullie moeten nog steeds knokken. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over je kinderen, over hun school, over het betalen van je hypotheek.”

Schenking

De zakenman vond de gift te groot. Hij weigerde om het bedrag aan te nemen. Maar toen was Clooney duidelijk. “Als Rande het geld niet aanneemt, dan krijgt niemand het”, zou de ster gezegd hebben. Uiteindelijk besloot Gerber het koffertje aan te nemen en het bedrag weg te schenken aan het goede doel.

NIET TE MISSEN