© Play Sports

Vantornout in het gips en even buiten strijd na zware valpartij in Namen

De startfase van de Wereldbekercross in Namen werd ontsierd door een stevige valpartij middenin het peloton. Onder andere Tom Meeusen en Italiaans kampioen Gioele Bertolini waren daarbij betrokken, maar het grootste slachtoffer was Klaas Vantornout. De tweevoudige Belgische kampioen, die aan het einde van het seizoen zijn crossfiets aan de wilgen hangt, bleef lang op het asfalt liggen en gaf op. “Een kleine botschilfer afgebroken. Minstens 8 dagen plaaster”, liet Vantornout zondagavond weten. Allicht de West-Vlaming niet meer in actie in 2017.

svar

“Iemand voor me schoot uit zijn klikpedaal en ik kon geen kant op”, vertelde Vantornout na zijn opgave in een eerste reactie aan Sporza. “Mijn hand heeft een harde klap gekregen en ziet wat blauw en baart me zorgen, maar vooral mijn elleboog doet pijn. Ik denk niet dat ik iets gebroken heb, maar ik voelde me wel even draaierig. Heel jammer, want ik had mijn zinnen op een mooi resultaat gezet. Neen, ik vrees niet voor een vroegtijdig einde van mijn carrière”, liet hij eerst weten.

Later op de avond volgde het verdict via Twitter. “Kleine botschilfer afgebroken. Minstens 8 dagen plaaster”, meldde Vantornout. Vantornouts ploeg Marlux-Napoleon Games liet weten dat Vantornout allicht niet meer in actie komt in 2017 en dus de crossen van Heusden-Zolder, Loenhout, Bredene en Diegem zal missen. “Na bezoek aan spoed: 8 dagen gips voor Klaas Vantornout door afgebroken schilfer in linkerhand. Nadien waarschijnlijk naar een brace. Eerstvolgende crossen worden geschrapt. Nog geen enkele duidelijkheid over terugkeer in competitie, wellicht niet meer in competitie in 2017.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws