Verrassend podium bij de vrouwen in Namen

Foto: BELGA

Verrassend podium bij de vrouwen in Namen

Print
Namur / Beez / Belgrade / Saint-Servais / Saint-Marc / Bouge / Champion / Daussoulx / Flawinne / Malonne / Suarlée / Temploux / Vedrin / Boninne / Cognelée / Gelbressée / Marche-les-Dames / Dave / Jambes / Naninne / Wépion / Wierde / Erpent -

Evie Richards heeft de Wereldbekerwedstrijd bij de dames in Namen op haar palmares gebracht. De 21-jarige Britse haalde het verrassend voor haar landgenote Nikki Brammeier en de Italiaanse Eva Lechner.

Het slijk en de hellingen op en rond de Citadel van Namen zorgen voor een atypische cross in de kalender en dus schuiven er vaak andere namen naar voren bij de dames. Zo won vorig jaar Katerina Nash, zaterdag ook al goed op dreef in Essen met een vierde plaats, ondanks een valpartij, en werd de Italiaanse Eva Lechner, sterk op de mountainbike de rest van het jaar, tweede.

Het was de Italiaanse die de start voor haar rekening nam, maar Katie Compton en Nikki Brammeier waren niet ver. Achter hen volgde een groepje met onder meer Katerina Nash en Pauline Ferrand-Prévot. Sanne Cant kende geen al te beste start en verzeilde al snel in twaalfde, vijftiende positie.

Twee rondes lang zagen we een trio op kop met Lechner, Brammeier en Compton. De Amerikaanse nam even enkele lengtes in die tweede ronde, maar zag zich weer bijgebeend door Lechner.

In de derde ronde kwam verrassend de jonge Evie Richards, pas toe aan haar derde wedstrijd dit jaar en in Bieles goed voor brons bij de beloften op het WK, aansluiten vooraan. De Britse voelde zich in haar sas bergop en liet de anderen al snel achter. In de vierde en laatste ronde gaf ze de koppositie niet meer af en pakte ze haar eerste Wereldbeker bij de elite. Vorig jaar werd ze nog elfde.

Cant behoudt ondanks haar twaalfde plaats in de daguitslag wel de leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker. Ze telt 409 punten. De Amerikaanse Kaitlin Keogh staat tweede met 341 punten, derde is de Nederlandse Sophie De Boer met 323 punten.

Meer sportnieuws