Indrukwekkend: jonge waaghals verbreekt wereldrecord geblinddoekt slacklinen

Print

Indrukwekkende beelden: jonge waaghals verbreekt wereldrecord geblinddoekt slacklinen Video: Reuters

Amper achttien jaar is de Fransman Pablo Signoret, maar hij de jonge durfal heeft wel al een wereldrecord op zijn naam staan. Zaterdag kon hij op indrukwekkende wijze het wereldrecord geblinddoekt slacklinen verbreken.

Signoret koos een adembenemende plek uit om zijn recordpoging succesvol af te werken. Hij stapte over een strak gespannen band over een vallei in de Chinese provincie Yunnan die op maar liefst 422,82 meter hoogte hing. Na 26 spannende minuten raakte de geblinddoekte Fransman veilig aan de overkant.

Hij was overigens niet alleen toen hij het record brak. Twee collega’s, waaronder een 22-jarige jongedame in Canada, konden alles van dichtbij volgen. “Mijn favoriete onderdeel aan slacklinen is het verkennen van deze prachtige plekken in de bergen of over diepe kloven”, klinkt het bij de Canadese.

Ondanks dat hun hobby er levensgevaarlijk uitziet, blijven de goed getrainde slackliners erbij dat alles erg veilig verloopt. “Eens er een touw aan ons lichaam is vastgemaakt en de veiligheidsring is bevestigd aan de strakke band, kan er niks meer met ons gebeuren”, verklaarde Antony Newton, een slackliner die eveneens aanwezig was bij de recordpoging. Maar of die geruststelling ook nieuw volk kan aanzetten om met de bezigheid te beginnen, is maar de vraag.

.

Nu in het nieuws