© Photo News

Sparta gooit Pastoor buiten na 7-0-pandoering tegen stadsrivaal Feyenoord

In de Nederlandse Eredivisie is de “Slag om Rotterdam” is uitgedraaid op een slachtpartij. Feyenoord vernederde het kleine broertje Sparta in eigen huis met maar liefst 0-7. Een pandoering die niet zonder gevolgen bleef, want Sparta ontsloeg even later zijn trainer Alex Pastoor.

md

Na amper een kwartier was de match al gespeeld. Tonny Vilhena (4e minuut), Dylan Vente (8e minuut) en Jeremiah St. Juste (15e minuut) vonden meteen de weg naar doel. Vilhena zorgde er nog voor dat Feyenoord met een 0-4-voorsprong de rust in mocht.

Na de pauze nam Feyenoord geen gas terug. Tapia, Berghuis en Basacikoglu pikten nog hun goaltje mee en maakten de afstraffing compleet. Feyenoord staat momenteel vijfde, op ruime afstand van de autoritaire leider PSV. Sparta blijft samen met Roda JC laatste.

“Sparta Rotterdam heeft trainer en voetbalmanager Alex Pastoor vanavond op non-actief gesteld. De club wil voorop stellen dat zij veel te danken heeft aan Alex Pastoor met het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League en vorig jaar de nipte handhaving in de Eredivisie”, laat Sparta weten op zijn website.

© Photo News

“De redenen voor het op non-actief stellen van Alex Pastoor zijn de tegenvallende prestaties dit seizoen in de Eredivisie en KNVB Beker”, gaat het verder. “Kijkend naar het restant van het seizoen heeft Sparta Rotterdam niet de verwachting dat de prestatiecurve onder leiding van Alex Pastoor sterk zal verbeteren. Het bestuur zal in overleg met haar technisch adviseurs op korte termijn beslissingen nemen over de opvolging van Alex Pastoor en de aan te trekken spelers om Sparta Rotterdam te versterken in de winterstop.”

De 51-jarige Pastoor, ex-speler van Harelbeke, trainde Sparta sinds begin 2015.

Bekijk het klassement en alle uitslagen van de Eredivisie hier.

Meer sportnieuws