Winterprik maakt plaats voor zachter weer

Het ziet er naar uit dat er geen sneeuw zal liggen met Kerstmis. Foto: Stockbeeld

Winterprik maakt plaats voor zachter weer

Print

Wie gedroomd had van een witte kerst, kan zijn verwachtingen maar beter doen zakken. De temperaturen stijgen immers en ook de winterse neerslag zal schaarser zijn de komende week. De winterprik lijkt even rust te nemen. Dat meldt het KMI.

Zondagnamiddagverwachten we overwegend droog weer, op enkele (winterse) buitjes na. Het is licht bewolkt met breder wordende opklaringen, enkel in het zuidoosten van het land blijft het grijs. Vanaf het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en kan het aan de kust beginnen regenen. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in het centrum. Zondagavond trekt de storing van west naar oost over het land. In het centrum kan aanvankelijk wat smeltende sneeuw vallen.

Droger en minder bewolkt

Maandagochtend is het in het oosten van het land nog zwaarbewolkt en kan er nog winterse neerslag vallen, terwijl we aan de kust reeds droog weer met brede opklaringen verwachten. Gaandeweg word het op de meeste plaatsen droog en licht bewolkt, behalve in de Ardennen, waar de mist of lage bewolking hardnekkig kunnen zijn. De maximumtemperaturen liggen tussen 2 graden in het zuidoosten van het land en rond 8 graden aan zee.

Dinsdag, na het optrekken van het ochtendgrijs, blijft het droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De meeste opklaringen zijn voor de kust en Vlaanderen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen de wolken hardnekkig zijn. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 8 graden in het centrum van het land.

Woensdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met kans op wat lichte motregen. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust. Donderdag is het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het opnieuw droog vanuit het noordwesten met enkele opklaringen. Maxima tussen 5 en 9 graden. Vrijdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden.

Geen witte kerst!?

Het kerstweekend belooft voorlopig sneeuwloos te zijn. Zaterdag is het zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen, vooral dan in de oostelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden. Ook zondag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met wat lichte motregen. De maxima schommelen tussen 4 en 10 graden.

.

Nu in het nieuws