© BELGA

Victor Campenaerts: “De tijdrit van de Giro staat bovenaan mijn verlanglijstje”

De renners van wielerploeg Lotto Soudal stomen zich deze week tijdens een trainingsstage op Mallorca klaar voor het nieuwe seizoen. Voor Victor Campenaerts, die de overstap maakte naar het Belgische team, het moment om zijn nieuwe ploegmaats te leren kennen en zijn ambities te onthullen. “De tijdrit van de Giro staat bovenaan mijn verlanglijstje”, verklapt de Europees kampioen tijdrijden.

“Mijn aanpassingsperiode verloopt goed”, vertelde de 26-jarige Campenaerts. “Zo’n stage is bovendien het uitgelezen moment om met iedereen van het team in contact te komen. Al kende ik de meeste renners al van vroeger. Op sportief gebied leggen we in Mallorca de basis aan, maar we trainen nog niet te zwaar. Pas later op het jaar moeten we pieken.”

Met zijn Europese titel tijdrijden gaf Campenaerts een stevig visitekaartje af. “Het klopt dat de verwachting daardoor hoger liggen”, aldus de Antwerpenaar. “Maar die extra druk hoort erbij. Ik voel me goed bij Lotto Soudal, en merk dat de ploeg me steunt en in de watten legt. Ik ben naar het team gekomen om wedstrijden te winnen, en hoop dit waar te kunnen maken. Mijn hoofddoelen dit seizoen zijn de tijdritten in de Giro en de Ronde van Romandië. Hopelijk kan ik daar laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Maxime Monfort: “Parijs-Nice en de Ardense klassiekers”

Maxime Monfort verdedigt al langer de kleuren van Lotto Soudal. De 34-jarige Ardenner zag hoe zijn team een eerder middelmatig 2017 beleefde. “Daarom is het belangrijk om komend seizoen weer enkele knappe resultaten te behalen”, meende Monfort. “De weg naar succes begint nu al op stage, waar we een mentaliteit van winnaars moeten aankweken. Ikzelf zet in 2018 vooral in op Parijs-Nice en de Ardense klassiekers. In de Giro verschijn ik normaliter niet aan de start, maar de voorbereiding op de Ronde van Frankrijk doe ik wel mee. Ik hoop dat ik er in de Tour bij kan zijn om de ploeg te helpen.”

Meer sportnieuws