Zwaar ongeval met zes wagens in Birmingham: zes doden

Foto: AP

Zwaar ongeval met zes wagens in Birmingham: zes doden

Print

In de Britse regio Midlands, het centrale deel van Engeland, zijn zondagochtend minstens zes doden gevallen bij een zwaar verkeersongeval met zes wagens. Een zevende persoon verkeert in levensgevaar. Dat melden de Britse ordediensten.

Het ongeval gebeurde zondag iets na middernacht in een tunnel op Belgrave Middleway in de stad Birmingham. Er waren zes voertuigen bij betrokken, waaronder een zwarte taxi. Volgens de politie ging het om een “complex en verontrustend ongeval”.

In de eerste wagen zaten een man en een vrouw. Hun wagen raakte volgens de BBC zwaar beschadigd, maar de twee konden zelf uit het wrak geraken en hebben lichte verwondingen.

De tweede wagen betrokken bij het ongeval was een zwarte taxi. Die kwam op zijn zijde terecht en de bestuurder overleefde de crash niet. Er zaten nog twee mensen in de taxi: een vrouw overleed ter plaatse, een man overleed later in het ziekenhuis.

In de derde wagen zaten vier mannen, die alle vier uit hun voertuig werden geslingerd. Drie slachtoffers overleden ter plaatse, de vierde verkeert in levensgevaar.

Verder waren er nog drie andere wagens betrokken bij het ongeval. Zij probeerden tevergeefs de eerste voertuigen te ontwijken.

De weg en de tunnel zijn voor lange tijd afgesloten.

Zwaar ongeval met zes wagens in Birmingham: zes doden
Foto: AP

.

Nu in het nieuws