Ongevallen door gladde wegen: vrachtwagen rijdt woning binnen, 70 km/u op Antwerpse Ring

Print
Hulshout -

In de Kerkstraat in Hulshout is zondagochtend rond 6.30u een grote vrachtwagen in een voorgevel van een woning gereden. De truck was geslipt op het gladde wegdek en kwam met de flank in de gevel terecht. Ook op andere plaatsen in de provincie Antwerpen gebeurden heel wat slippartijen. Op de Antwerpse Ring heeft de politie een snelheidsbeperking van 70 km/u opgelegd.

De volledige voorgevel ligt in puin en het huis moest worden gestut. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

De oudere bewoner lag aan de achterkant van de woning te slapen. Hij is erg geschrokken, maar bleef ongedeerd. De chauffeur van het Hulshoutse transportbedrijf Frans Hendrickx & Zonen liep evenmin verwondingen op.

Ook elders in de provincie Antwerpen gebeurden er ongevallen door een glad wegdek. Onder meer op de E34 richting Nederland op de afrit Lille en op de E19 richting Brussel in Kontich.

Op het kruispunt van de Varendonksebaan met de Grote Steenweg in Laakdal ging een auto rond 9.40 uur aan het slippen en reed tegen de aanhangwagen van een jeep. De bestuurster zat gekneld en werd met zware, maar niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Ongevallen door gladde wegen: vrachtwagen rijdt woning binnen, 70 km/u op Antwerpse Ring
Het ongeval in Laakdal Foto: Hans Otten

Frontale botsing in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen was er zaterdagavond rond 23.30 uur een frontale botsing tussen twee personenauto’s in Watervliet. Er vielen acht gewonden, van wie er vier in levensgevaar verkeren. Eén auto ging uit de bocht en botste frontaal met een tegenligger. In totaal kwamen acht ambulances, twee MUG’s en de brandweer van Kaprijke ter plaatse. Inmiddels zouden alle inzittenden van de voertuigen bevrijd zijn. Acht personen raakten gewond, waarvan vier nog in levensgevaar verkeren. De weg is evenwel nog volledig versperd.

Ongevallen door gladde wegen: vrachtwagen rijdt woning binnen, 70 km/u op Antwerpse Ring

Limburg: meerdere keren overkop

Eerder nog is er een BMW met twee inzittenden op de Westerring in Genk (N76) tegen een verlichtingspaal terechtgekomen met hoge snelheid. De brandweer moest de bestuurder bevrijden, die daarna naar het ziekenhuis werd overgebracht. Zijn passagier kon op eigen kracht de verhakkelde wagen verlaten.

De BMW vloog met hoge snelheid van de baan, raakte een verlichtingspaal, die volledig uit de grond gerukt werd, en ging nog een paar keer overkop vooraleer hij in de gracht terechtkwam. De bestuurder zat een tijdlang met zijn voeten gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De passagier was niet gekwetst.

Auto in kapperszaak

Een personenwagen is zaterdagavond rond 23.15 uur op de Nijvelsesteenweg in Halle in het interieur van een kapsalon beland. De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. Het pand raakte slechts licht beschadigd en moest niet worden onderstut. Dat is vernomen bij commissaris Christian Steens van de politiezone Zennevallei en Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.

De bestuurder van de wagen verloor in een bocht de controle over het stuur. Hij ramde eerst een betonnen paal en een kast van een energiemaatschappij om vervolgens met de zijkant in de vitrine van het kapsalon te belanden. Het interieur van de kapperszaak werd deels vernield. Het ongeval is volgens Steens vermoedelijk te wijten aan de gladheid van het wegdek.

Ongevallen door gladde wegen: vrachtwagen rijdt woning binnen, 70 km/u op Antwerpse Ring

Oppassen

Het Vlaams Verkeerscentrum roept op je rijstijl aan te passen en je snelheid te beperken. Op de Antwerpse Ring geldt nu een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Het Vlaams Verkeerscentrum liet kort voor 11 uur weten dat het intussen op de meeste plekken in Vlaanderen niet meer vriest, waardoor de gladheid ook afneemt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio