Eigenaar verlichtingszaak sluit na vijftien diefstallen door eigen personeel de deuren: “Ik ben het beu”

Print

Na vijftien diefstallen door eigen personeel sluit eigenaar verlichtingszaak de deuren: “Ik ben het beu” Video: ATV

Schoten -

Zakenman Thierry Huion uit Antwerpen gaat zijn verlichtingszaak TH Lights sluiten met een wel heel opmerkelijke reden. Maar liefst vijftien keer werd zijn winkel in Schoten bestolen, maar dat bleek echter niet het werk van inbrekers. Het was zijn eigen personeel die met zowel goederen als cash geld aan de haal ging.

Huion steekt de reden van de sluiting duidelijk niet onder stoelen of banken. Sinds kort hangt er in de vitrine van de zaak een LED-scherm die de diefstallen van zijn personeel meedeelt. “Het gaat om verschillende personen die ofwel verlichting of cash geld mee naar huis namen”, aldus de zaakvoerder. “Telkenmale vertelden ze me dat het misschien de klanten waren die iets hebben gedaan.”

Na acht jaar kreeg hij al vijftien keer te maken met diefstal. “Het valt moeilijk te voorkomen”, stelde Huion. “Je gaat niet elke dag je stock natellen, dat doe je pas op het einde van het jaar. Dat is ook het moment waarop je ziet wat er allemaal is verdwenen.”

Zaken geseponeerd

Alle werknemers die betrokken waren bij de diefstallen, werden onmiddellijk ontslagen. De zakenman diende ook meermaals klacht in bij de politie, maar meestal werden de zaken geseponeerd of kreeg de dader een lichte werkstraf. Van zijn gestolen centen heeft de man niks meer teruggezien.

“Ik raad andere zaakvoerders daarom aan om alles goed op te volgen via de bewakingscamera’s. Het gebeurt namelijk heel veel”, verklaarde de man. “Het begint met een wc-rol die ze meenemen naar huis tot enkele duizenden euro’s. Daardoor werd ik het zo beu dat ik besloot om ermee op te houden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio