Moeder en zoon proberen alcoholcontrole te ontlopen na zwaar ongeval

Print
Moeder en zoon proberen alcoholcontrole te ontlopen na zwaar ongeval

Foto: Belga

Merksem / Brasschaat -

Een moeder en haar zoon probeerden donderdagnacht te ontsnappen aan een alcoholcontrole nadat ze een zwaar ongeval hadden veroorzaakt.

Een wagen reed donderdagnacht op de Groenendaallaan in Merksem tegen een boom. De Mini Cooper raakte ook een boordsteen van een tramperron, blokkeerde het tramspoor en moest zwaar beschadigd getakeld worden.

Bij aankomst van de politie ter plaatse was de bestuurster al door een ziekenwagen overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis voor verzorging. De inspecteurs begaven zich daarom naar het ziekenhuis om de bestuurster, een 78-jarige dame, te ondervragen. Bij aankomst bleek evenwel dat de dame het ziekenhuis had verlaten. Ze was meegenomen door haar zoon, nog voor zij goed en wel verzorgd was.

De inspecteurs verplaatsten zich daarop richting de woning van de zoon, maar enkele ogenblikken later vernamen ze dat er een voertuig was aangehouden bij een alcoholcontrole in Brasschaat. De bestuurder, die had geprobeerd aan de controle te ontsnappen, kon geïdentificeerd worden als de 53-jarige zoon van de bestuurster die het eerste ongeval had veroorzaakt. De dame zelf zat naast haar zoon op de passagiersstoel.

Na controle bleken zowel moeder als zoon onder invloed van alcohol. Het dossier werd uiteindelijk overgemaakt aan het gerecht voor verdere afhandeling.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio