Deze kleine foutjes met lippenstift maken je jaren ouder

Te veel lipgloss, droge lippen of een potlood in de verkeerde kleur: het zijn allemaal kleine foutjes die je jaren ouder kunnen doen lijken. Dat zegt de bekende make-upartieste Diane Kendal, die haar tips voor de perfecte lippen deelt.

tib

Van Vogue tot Steven Meisel: de Britse Kendal heeft zowat met elke bekende modefotograaf en voor elk modeblad gewerkt. Op dit moment woont ze in New York, waar ze voor de beautylijn van Marc Jacobs werkt. Modeblad Harper’s Bazaar zocht haar op en vroeg haar naar de meest gemaakte fouten die vrouwen maken met lippenstift.

Te veel potlood

“Vaak worden lippen te zwaar aangezet met een donkere lip liner, waardoor je ouder lijkt”, zegt Kendal. “Het is te hard, zeker als je al iets ouder bent en fijne lijntjes rond je lippen hebt. Je lippen aftekenen benadrukt die lijnen net. Je kan gerust een felrode kleur lippenstift dragen, maar kies voor een textuur die zacht is.”

Gebruik je toch een liner, kies je volgens Kendal beter voor een neutrale kleur: “Het is moeilijk fouten maken als je moet kiezen tussen een donkere huidtint, een lichte huidtint of een perziktint.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lippenstift die uitdroogt

“Het zijn er niet meer zoveel, maar er bestaan nog altijd lippenstiften die je lippen uitdrogen. Die droogte legt de nadruk op lijntjes, waardoor je lippen ouder lijken. Je hebt een formule nodig die hydrateert. Je lippen scrubben is een goeie manier om ze voor te bereiden en glad te maken.”

Te veel gloss

“Om lippen te doen glanzen, wordt vaak gloss gebruikt, maar ook gloss kan een strakke lijn rond je lippen leggen. Gebruik er maar een beetje van en breng aan in het midden van je lip. Dat doet je lippen voller maar toch zacht lijken, omdat de gloss het licht reflecteert.”

Verkeerde kleur

“Iemand die heel bleek is, vermijdt beter heel donkere lippenstift of diepe bessentinten - tenzij het Halloween is. Blauwtonen werken ook niet voor bleke huidjes, ik zou voor de zachte perzikkleuren of voor een felrood gaan. iemand met een donkere huid staat dan weer wel goed met donkere tinten.

Probeer altijd de kleur voor je een lippenstift koopt, desnoods op je hand. Durf ook verschillende tinten te mixen: een bijna zwarte lippenstift gecombineerd met een zachtroze vormt een heel mooi paars, bijvoorbeeld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Valsspelen

“De vorm van je lippen een beetje bijwerken, kan door een beetje buiten de lijntjes te kleuren met een lippotlood. Kies een kleur die zo dicht mogelijk tegen de kleur van je lippen aanleunt en breng heel zachtjes aan, zodat het geen harde lijn wordt.

Wil je je boven-of onderlip net smaller maken, kan je een beetje foundation gebruiken om je liplijn te bedekken. Gebruik niet te veel product en hou het diffuus, zodat je de randjes niet ziet.”

Te weinig lippenbalsem

“Als het kouder wordt, worden je lippen droger en droge lippen doen je ouder lijken. Gebruik altijd lippenbalsem, zelfs al heb je niet genoeg tijd om hem te laten drogen voor je lippenstift aanbrengt. Dep er dan zachtjes op met een tissue. Je lippenstiften terwijl de lippenbalsem er nog op zit, is geen goed idee, want dan blijft de kleur niet zitten. ”

Te veel lippenstift

“Breng je lippenstift aan in kleine strookjes en duw niet te hard, zodat je laag niet te dik wordt. Maak je ene foutje, veeg uit met een wattenstaafje. Vervaagt je lippenstift, gooi er dan geen nieuwe laag overheen, maar gebruik je vinger om wat nieuwe kleur aan te brengen en te blenden, zodat het resultaat natuurlijk oogt. “

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty