Grap in ‘De Slimste Mens’ levert deze bakker geld op

Print
Grap in ‘De Slimste Mens’ levert deze bakker geld op

Foto: Stefaan Beel

Het moet de droom van elke zelfstandige zijn: een tv-gezicht spreekt vol lof over een van je producten, en plots staat je winkel vol met klanten die het willen. ­Bakker Geert uit het West-Vlaamse Zwevegem is zo’n zelfstandige, nadat comedian Jens Dendonker in De Slimste Mens zijn éclair de hemel had ingeprezen.

Na een fotoronde over wapens uit films en tekenfilms, vroeg De Slimste Mens-presentator Erik Van Looy aan Jens Dendoncker wat zijn favoriete wapen was. Zoals het een comedian betaamt, vond Dendoncker ter plekke een ‘wapen’ uit. “De kruisraket is mijn favoriete ­wapen, Erik. Want dat is een ­gebakje bij bakker Geert in ­Zwevegem, een éclair met suiker belegd, slagroom én een stukje chocolade erop.”

“Plots stonden hier klanten in de zaak die naar onze ‘kruisraket’ vroegen”, klinkt het in de bakkerij. Niet veel later was alles duidelijk, en werd de naam ‘kruisraket’ geïntroduceerd. “Het gebakje hadden we al, onder een andere naam. Maar de klanten komen intussen van ver om kruisraketten te bestellen”, klinkt het tevreden.

Grap in ‘De Slimste Mens’ levert deze bakker geld op
Foto: Stefaan Beel
MEEST RECENT