Eindelijk! Dit is het allereerste holebikoppel in Australië dat in het huwelijksbootje mocht stappen

Print

Video: Daily Mail Australia

Vanaf nu kunnen holebikoppels officieel trouwen in Australië. Amy Laker (29) en Lauren Price (31) waren dit weekend de eerste geliefden die voor de wet trouwden. Dat deden ze in een ontroerende ceremonie in Camden, ten zuiden van Sydney.

Drie jaar geleden liepen Amy en Lauren elkaar per ongeluk tegen het lijf in een Australische bar. Al snel werden de twee smoorverliefd. Ze droomden ervan om samen een gezin te kunnen starten, maar dat was buiten de Australische wet gerekend. Een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht was verboden en de twee zouden elkaar nooit het jawoord kunnen geven.

Totdat het parlement voorbije maand het homohuwelijk goedkeurde. Na verschillende rellen en gewelddadige acties stemden de politici bijna unaniem voor. De ontlading was enorm, de vreugde heel groot. De nieuwe wet gaf de vrijheid aan heel wat smoorverliefde koppels om elkaar ook officieel de liefde te verklaren, los van gender.

65 gasten keken toe tijdens unieke huwelijk

Amy en Lauren mochten elkaar “vrouw en vrouw” noemen voor het goedkeurend oog van 65 gasten. “Een prachtige dag”, zo vertelt vader Steve Laker aan de Daily Telegraph. “Ze zijn dan wel het eerste lesbische koppel dat trouwt, maar daar wilden onze vrouwen geen nadruk op leggen. Zij wilden gewoon trouwen, het is al de meest speciale dag voor hen. Voor hen gaat het alleen maar over liefde.”

In België kan je sinds 2003 trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. M

MEEST RECENT