Hoogzwangere Kai-Mook zoekt nieuwe verzorger

Foto: DBA

Hoogzwangere Kai-Mook zoekt nieuwe verzorger

Print
Mechelen / Antwerpen 2018 -

Nu de bevalling van Kai-Mook nadert, zijn ze in de Antwerpse Zoo en Dierenpark Planckendael op zoek naar een nieuwe olifantenverzorger. Met drie baby-olifanten op komst, zijn daar helpende handen zeker welkom. Ook bij de reptielen en de vogels zoeken ze extra personeel en bij de olifanten in Planckendael, want daar gaat verzorger Marcel (65) volgend jaar met pensioen.

Bij de KMDA, de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen, zijn er voortdurend vacatures. Een kelner, iemand bij de boekhouding en iemand bij de Sales, maar dit keer zoeken ook de dierenverzorgers collega’s. Er staan liefst vier functie-omschrijvingen vacant: algemene dierenverzorger, verzorger bij de reptielen, bij de vogels en bij de olifanten.

“Het is uitzonderlijk dat we zo veel verzorgers tegelijk zoeken”, weet Zoo-woordvoerder Ilse Segers. “We hebben weinig verloop in ons personeelbestand. Wie bij ons werkt heeft een speciale passie en liefde voor dieren. Velen van hen doen ook extra inspanningen in functie van de dieren, zoals extra zorg voor zieke dieren of nachtelijke voederbeurten bij kleintjes. Tegenwoordig is er ook een opleiding Dierenzorg, vroeger gaven we die opleiding zelf. Dat zorgt wel voor instroom.”

Bij een vorige vacature waren er liefst 500 kandidaten. Toch is de job niet voor iedereen weggelegd. “Ervaring met olifanten is vereist, want het vraagt toch wel wat om een dier van meer dan 3 ton te zorgen. In Planckendael ligt de focus de komende maanden op de bevalling, maar ook de job in Antwerpen is niet te onderschatten. Hier worden pubers klaargestoomd om een rol te spelen in het Europees kweekprogramma. Het respect van de dieren moet je zelf verdienen.”

Nu wordt gezocht naar een olifantenverzorger voor Planckendael om daar de kraamafdeling mee te bevolken. De bevalling van Kai-Mook kan voor elk moment zijn, maar het kan evengoed nog maanden duren. Dat hebben de verzorgers ervaren bij de bevalling van Kai-Mook zelf. Toen waren ze in opperste paraatheid sinds december, terwijl de baby pas in mei geboren werd.

De vacatures staan op de site van www.zooantwerpen.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio