Test-Aankoop waarschuwt: koop deze boormachine niet

Foto: Hubo

Test-Aankoop waarschuwt: koop deze boormachine niet

Print

Test-Aankoop heeft een probleem vastgesteld met de veiligheid van een boormachine. De consumentenorganisatie voert elk jaar een test uit van boormachines en achtte het na slechte resultaten van een specifiek model nodig een waarschuwing uit te sturen.

“Tijdens onze jaarlijkse test van boormachines is gebleken dat er een probleem is met de veiligheid van een van de geteste boormachines met snoer”, luidt de waarschuwing. Het gaat om de Powerplus POWX028 die te koop is bij Hubo en Bol.com. “We raden dan ook sterk af om dit toestel te kopen.”

Uit tests is gebleken dat, wanneer het toestel tijdens het boren vast komt te zitten in de muur en blokkeert, er een erg sterk terugslageffect is van het toestel. “Dit terugslageffect is er altijd, maar bij dit toestel van Powerplus is het zo sterk dat je het risico loopt om je arm sterk te ontwrichten of zelfs te breken. Het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden als je bijvoorbeeld op een ladder staat.”

De test bracht ook een probleem aan het licht met een ander toestel van hetzelfde merk. Zo zou het plastic omhulsel van klopboormachine POWX0050LI van slechte kwaliteit zijn en bij oververhitting een kortsluiting kunnen veroorzaken.

MEEST RECENT