Verkeersagent heeft bijzondere manier om aandacht te trekken

Print

Verkeersagent heeft een heel bijzondere manier om de aandacht van bestuurders te trekken Video: Reuters

Een Filipijnse verkeersagent heeft een speciale manier om ervoor te zorgen dat er geen ongevallen gebeuren op het kruispunt dat hij onder zijn hoede heeft. De man danst elke dag tijdens het werk om fit te blijven en de aandacht van automobilisten te trekken. Tijdens de eindejaarsfeesten doet hij er nog een schepje bovenop en trekt hij de kleren van de Kerstman aan.

Agent Ramiro Hinojas begon in 2005 met het regelen van het verkeer op de immens drukke wegen van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Na een jaar als verkeersagent, wilde hij iets doen om fit te blijven en begon hij te dansen terwijl hij in het midden van zijn kruispunt staat. Na enkele danspasjes merkte hij dat de automobilisten hem beter in het oog hielden en dat ze meer aandacht besteedden aan zijn handgebaren.

Nu danst hij dagelijks als hij het verkeer regelt en hij beweert bovendien dat er op zijn kruispunt geen ongevallen meer gebeurden sinds hij swingend op straat staat. Tijdens de eindejaarsfeesten heeft hij ook iets bijzonders in petto voor de weggebruikers en toont hij zijn danspasjes terwijl hij is uitgedost al de Kerstman.

“Ik wil mensen laten voelen dat het weer Kerstmis is en dat we elkaar liefde moeten geven”, aldus de dansende agent. “En het is ook een goed moment op automobilisten eraan te herinneren dat ze elkaar moeten respecteren.”

MEEST RECENT