Coaches zorgen voor trajectbegeleiding

Correct bewegen op doktersvoorschrift

Print

Het BOV-project wordt officieel voorgesteld Foto: Jan Vorsselmans

Zoersel / Schoten - Gezondheidsproject Bewegen Op Verwijzing schiet vanaf 1 januari 2018 uit de startblokken in Zoersel en Schoten. Mensen die het nodig hebben, worden daarbij door hun huisarts doorverwezen naar een beweegcoach.

Binnen de zorgregio Schilde, waaronder tien gemeenten ressorteren, zetten Schoten en Zoersel de stap om met beweegcoaches te werken. Mogelijk volgen de andere gemeenten later nog dat goede voorbeeld.

Het is bekend: de ‘zittende’ Vlaming heeft nood aan meer beweging, maar het ontbreekt hem/haar vaak de moed om niet alleen te beginnen met meer te bewegen, maar ook om dat effectief vol te houden. Begeleiding door een coach helpt hen op weg, stimuleert en motiveert hen.

"Het project Bewegen Op Verwijzing (BOV) past perfect in wat de plaatselijke besturen op het vlak van gezondheidsbeleid al ondernemen”, zeggen OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V) van Zoersel en schepen van Gelijke Kansen Iefke Hendrickx (N-VA) van Schoten.

De BOV-procedure komt erop neer dat de patiënt van de huisdokter een verwijzingsbriefje meekrijgt voor een beweegcoach. Deze laatste geeft de man of vrouw in kwestie de nodige tips en tricks op maat mee om meer te bewegen. Ze zorgen tevens voor de begeleiding en de huisarts volgt op

 Elke gemeente heeft één coach. Noortje Aernouts kunt u na afspraak bezoeken in het administratief centrum, Handelslei 167 in Sint-Antonius of in de hoofdbibliotheek, Dorp 54 in Zoersel. De Schotense coach Joost Van der Vliet treft u in de lokale dienstencentra Cogelshof, Deuzeldlaan 49 of ’t Dorp, Jozef Van Craenstraat 1.

 "We willen bij iedere mens een stukje van onze passie voor beweging te kunnen aanbrengen, zodat iedereen geniet van een gezond en actief leven. Het zit hem vaak in kleine dingen: de trap nemen in plaats van de lift, naar het werk fietsen in plaats van de auto te nemen enz.", zeggen Noortje en Joost.

Dankzij Bewegen op Verwijzing, dat de steun geniet van de Vlaamse overheid, profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. U betaalt de coach maar 5 euro per kwartier. Mensen die van een verhoogde tegemoetkoming genieten, betalen maar 1 euro per kwartier.

Info: 0491.99.67.17 of schoten@bewegenopverwijzing.be, 0494.43.70.30 of zoersel@bewegenopverwijzing.be, www.bewegenopverwijzing.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio