Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’

Foto: Rudi Schuerewegen

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’

Print

Kerstmarktjes, het openingsfeest van Kopland of een echt vuurspektakelt. Zoals elk weekend zit de Antwerpse agenda weer propvol. Bekijk hier de zeven favoriete evenementen volgens de FindOut redactie!

1. WinterWakker | Coeur en Feu - vuurspektakel van Moving Fire Arts

Coeur en Feu is een nieuw spektakel van Moving Fire Arts. Het brengt zeven artiesten met verschillende professionele achtergronden samen en omvat elementen van partnerdans, acrobatie en vuureffecten. Coeur en Feu neemt je mee in een wereld van energetische interacties, rauwe schoonheid en pure wintermagie! Als je wil zitten, breng je best zelf een stoel mee.

Praktisch: Kristus Koningplein, Ekeren, vrijdag 15 december, 20u. Gratis. Bekijk meer op Findout.

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’
Foto: Walter Saenen - WAS

2. Mexicaanse ‘Posada’ in het Red Star Line Museum

Las Posada is een negen dagen durend religieus feest dat wordt gevierd in Latijns Amerika. Het betekent letterlijk herberg, en dat is ook de sfeer die je dit weekend kan opsnuiven in het Red Star Line Museum. Met gezellige muziek en lekker eten voelt het aan als een échte Posada. In de namiddag zijn er workshops piñatas en gitaarbouw voor de kinderen. Hierna wordt er gezellig samen gegeten en vindt er een live optreden plaats door Sindicato Sonico.

Voor het diner kan je je niet meer inschrijven, dat is helaas volzet. Maar kom zeker mee genieten van de piñatas en het spetterende optreden van de live band.

Praktisch: Red Star Line Museum, zaterdag 16 december, 16.30u. Bekijk meer op Findout

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’
Foto: put

3. Noord-Soul Winter BBQNoord Soul is een gratis buurtfestival waarbij sport en muziek centraal staan. Op zaterdag 16 december kan je in Park Spoor Noord komen genieten van een gezellige winter barbecue! Verschillende eetstandjes met Surinaams, Belgisch, Zuid Amerikaans en Jamaicaans eten zorgen voor de nodige tropische sfeer. Mocht dit niet genoeg zijn jagen de glühwein, jenevers en warmtestralers de koude wel uit je lijf! Voor de jongsten is er kinderanimatie en leuke spelletjes. Een selectie van lokale topdj’s, brengt je de gehele avond in de juiste feeststemming!

Praktisch: Park Spoor Noord, zaterdag 16 december, 14u, gratis Bekijk meer op Findout

4. Openingsfeest nieuwe artspace KOPLAND

KOPLAND is een werk- en ontmoetingsplek waar kunstenaars en creatieve ondernemers hun ideeën kunnen omzetten naar realiteit. Dit jaar werd de eerste verdieping gesloopt en omgedoopt tot een nieuw presentatieplatform. Tijdens het groot openingsweekend van KOPLAND kan je deze nieuwe artspace komen bekijken!

Vrijdag vindt er een Jeansfrakskes-expo plaats waar inspirerende kunstenaars uitgenodigd zijn om hun eigen ontwerp aan te brengen op een jeansfrakske. Neem dus zeker ook je eigen jeansvest mee! Zaterdag stellen de residenten van KOPLAND hun werkplek open. Van grafische vormgeving en illustratie tot meubelontwerp en lederbewerking. Komt dat zien!

Praktisch: KOP, Antwerp, zaterdag 16 december, 13u, gratis. Bekijk meer opFindout

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’
Foto: wlt

5. Winter PlezierHou je van de typisch winterse sfeer en gezelligheid, van warme chocomelk en glühwein, lichtjes en vlammetjes, sneeuwvlokjes, gerinkel en getwinkel? Kom dan naar deze hartverwarmende familiedag en laat je betoveren door een fonkelende vuurshow en openluchtspektakel.

Praktisch: Jos Verhelstplein, 2060 Antwerpen, zondag 17 december, 15u. Gratis. Bekijk meer opFindout

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’
Foto: Jan Van der Perre

6. Goe Gegeven! in De Roma

Op zondag 17 december nodigen De Roma en Samenlevingsopbouw iedereen uit die spullen te veel heeft om een gratis standje te bemannen op deze Feestelijke Ruil- en Weggeefbeurs. Hiernaast zorgt de inspiratiemarkt er voor dat je alle goede initiatieven uit de buurt kan leren kennen. In de repairhoek kan je je kleren laten herstellen en pimpen. De vele workshops en kinderpret zorgen voor dát beetje extra.

Kortom: Maak samen op deze dag van De Roma een extra warm huis, waar iedereen welkom is. De nodige animatie en een streepje muziek zullen uiteraard niet ontbreken. Duik met een warm gevoel de feestdagen in!

Praktisch: De Roma Borgerhout, zondag 17 december, 13.30u. Gratis. Bekijk meer op Findout

Dit zijn de zeven weekendtips van ‘Findout’
Foto: BELGA

7. Gymgala 2017

Dit weekend brengt de Gymnastiekfederatie Vlaanderen dé gymsterren opnieuw naar Antwerpen voor het Gymgala! Tijdens beide shows leveren de beste gymnasten uit binnen- en buitenland een knap staaltje gymnastiek. Show en spektakel verzekerd! Ben je alvast benieuwd? Bekijk hier de trailer.

Praktisch: Lotto Arena Antwerpen, zaterdag 16 december, 20u. Bekijk meer op Findout

INFO

Heeft dit je warm gemaakt het gehele Antwerpse evenementenleven te ontdekken? Hier op FindOut.bevind je echt álle evenementen in Antwerpen! Denk aan cultuur, festiviteiten, nightlife, marktjes, kinderevenementen en veel meer!

DOEN!