Antwerp Urban Trail maakt eerste drie locaties bekend en introduceert korter alternatief

Foto: VUM, Google Street View, Kioni Papadopoulos

Antwerp Urban Trail maakt eerste drie locaties bekend en introduceert korter alternatief

Print

De zesde editie van de Antwerp Urban Trail vindt dit jaar op zondag 11 maart plaats. De looptocht doorheen tal van iconische Antwerpse gebouwen brengt ook heel wat nieuwigheden met zich mee. Zo wordt het volledige parcours onder handen genomen en is er naast een tocht van twaalf kilometer ook eentje van zeven kilometer aan het programma toegevoegd.

Ruim 10.000 sportievelingen zullen op zondag 11 maart opnieuw door tal van markante Antwerpse gebouwen geleid worden. In 2018 zullen er 20 locaties op het programma staan. De organisatie heeft vrijdag al de eerste drie locaties bekendgemaakt. Het Zuiderpershuis, de balzaal van Grand Café Horta en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten staan op het programma. De komende weken zullen de resterende zeventien locaties worden bekendgemaakt.

In de laatste editie konden de deelnemers kiezen of ze de twaalf kilometer lange toch al lopend of al wandelend verkenden. Voor 2018 wordt er ook een zeven kilometer lang parcours uitgetekend.

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, zegt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Met de Antwerp Urban Trail geven we lopers meteen de kans om onze stad en onze monumenten op een andere manier te leren kennen. Mensen waarvoor de 12 kilometer nog te hoog gegrepen is, kunnen met de kortere afstand actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail. Dat kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen.”

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de website van de organisatie.

DOEN!