Willy Naessens neemt Desselse sectorgenoot over

Foto: VIER / Tim De Backer

Willy Naessens neemt Desselse sectorgenoot over

Print
Dessel -

Nv Franky, dat deel uitmaakt van de Willy Naessens Food Group, neemt zijn sectorgenoot nv Louis Van Baelen uit Dessel over, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend in een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld. “Strategisch is het een heel belangrijke overname, om heel België te kunnen bedienen,” bevestigt CEO Ivan Speleers.

Zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in charcuterie en aanverwante producten voor slagers en traiteurs, is qua omzet tien keer groter dan Louis Van Baelen. Maar de overname is vooral vanuit logistiek oogpunt interessant, zegt Speleers. De nv Franky produceert in Wortegem-Petegem en heeft ook een logistieke hub in Huizingen. Met de overname van een site in de Kempen, kan nu ook makkelijker de regio Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant worden bediend, luidt het. “Met de overname krijgen we in die regio drie handelsvertegenwoordigers bij, maar tegelijk creëren we een nieuwe logistieke hub. We willen er ook marktleider worden.”

Ook de Nederlandse markt, waar Van Baelen al klanten heeft, ligt in het vizier.

De nv Louis Van Baelen levert charcuterie aan slagers en supermarkten met een verstoog. Het bedrijf heeft met ‘Fresty fresh’ ook een afdeling voorverpakte charcuterie. De twaalf personeelsleden en de familie Van Baelen blijven allemaal aan boord in Dessel, bevestigt Speleers. “Er zal zelfs uitgebreid worden, als uitvalsbasis voor de regio”.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio