Kijklustigen trachten politie te schoppen tijdens interventie: snelle respons team moet gemoederen bedaren

Archiefbeeld. Foto: Victoriano Moreno

Kijklustigen trachten politie te schoppen tijdens interventie: snelle respons team moet gemoederen bedaren

Print
Borgerhout -

Bij een arrestatie in de Vooruitzichtstraat had de politie het donderdagavond niet onder de markt. De inspecteurs waren naar een woning gestuurd waar een man onder invloed zich agressief gedroeg.

De politie was gestuurd voor een geval van agressie tussen twee broers. Een van hen, waarschijnlijk onder invloed van drugs, ging lopen en werd door de politie achtervolgd. “In de Zendelingenstraat werd hij gevat maar hij bleef agressief en weerspannig. Er werd meteen bijstand gevraagd om de man onder controle te krijgen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De interventie lokte al snel een tiental kijklustigen die de aanwezige politiemensen uitscholden en probeerden te schoppen. “Ze begonnen de politie ernstig te hinderen in het uitvoeren van haar taken”, zegt Bruyns. Onder meer een snelle respons team kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren. “Alles was heel snel onder controle”, zegt de politie. “Niemand raakte gewond en de man voor wie de initiële oproep gekomen was werd meegenomen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio