Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden

Print
Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden

Foto: BELGA

De Vlaamse acteur Marc Van Eeghem is overleden. De acteur uit onder meer ‘De Parelvissers’, ‘De Kavijaks’, ‘Tytgat Chocolat’ en ‘Katarakt’ werd 57 jaar oud. Van Eeghem overleed aan de gevolgen van kanker.

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
Marc Van Eeghem in ‘Amateurs’ Foto: Photo News

Bij Marc Van Eeghem werd enkele jaren geleden prostaatkanker vastgesteld. Een tijd later werd hij genezen verklaard, maar hij herviel. Van Eeghem kreeg chemotherapie, maar de kanker was te ver uitgezaaid. Vandaag verloor hij de strijd tegen zijn kanker.

In oktober van dit jaar getuigde hij in het Radio 2-programma De Madammen nog over zijn strijd tegen kanker. “Ik zou mijn gezondheid graag weer op orde hebben. Want het is spannend, op dit moment. Ik ben gestopt met chemo, omdat die niet meer aansloeg. Nu probeer ik mijn lichaam zo weerbaar mogelijk te maken om de kanker te overwinnen”, getuigde hij toen.

“Het einde, dat schrikt me niet af”, vertelde hij aan Anja Daems van De Madammen. “Al zou ik toch nog graag enkele jaren op deze aardbol rondlopen, het is hier best plezant. Ik vind het zo lastig voor bijvoorbeeld mijn kinderen. Het klinkt misschien pretentieus, maar er zijn mensen die me gaan missen dan.”

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
Als Louis Bosmans samen met Ides Meire in ‘Terug naar Oosterdonk’. Foto: VRT

Filmografie

Marc Van Eeghem begon met acteren in 1985 en bouwde door de jaren heen een indrukwekkende filmografie uit. Zijn bekendste rol is mogelijk die van Jan De Ridder in de Woestijnvisserie ‘De Parelvissers’ uit 2006, maar daarnaast had hij nog opgemerkte vertolkingen in series als ‘Het Eiland’, ‘Matroesjka’s’, ‘Vermist’, ‘Flikken’, ‘De Ronde’, ‘Terug naar Oosterdonk’, ‘Kulderzipken’ en recent nog ‘Tytgat Chocolat’.

Van Eeghem verscheen ook meermaals op het grote doek. Zo speelde hij onder meer in ‘De Leeuw van Vlaanderen’, ‘Wildschut’, ‘het Gezin van Paemel’, ‘Daens’, ‘Hector’, ‘Café Derby’ en ‘Het varken van Madonna’.

Marc Van Eeghem studeerde aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij speelde de voorbije twintig jaar bij theatergezelschappen in België en Nederland, zoals Arca, de Tijd, Het Zuidelijk Toneel, Toneelhuis, DAS-theater en ‘t Arsenaal.

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
Met Karlijne Sileghem in ‘Katarakt’ Foto: VRT - Lies Willaert

“Marc (57) heeft tot op het einde moedig gestreden maar zijn ziekte was hem toch te snel af”, zo reageert het Antwerpse theatergezelschap Het Toneelhuis. “We zijn er helemaal kapot van. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Marc’s kinderen, familie en vrienden. Maar ook wij zullen hem heel hard missen. Het ga je goed, lieve Marc.”

Marc Van Eeghem is de broer van de bekende presentator en radiofiguur Kurt Van Eeghem. Hij werd geboren in Brugge, maar woonde jarenlang in Antwerpen.

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
Foto: Amateurs
MEEST RECENT