Michel vraagt extra rekenwerk voor Energiepact

Print
Michel vraagt extra rekenwerk voor Energiepact

Foto: Photo News

De federale regering neemt voorlopig nog geen beslissing over het Energiepact. Premier Michel vraagt de ministers van Energie meer studiewerk.

De federale regering wil samen met de regio’s het Energiepact nog eens goed narekenen om zeker te zijn dat de doelstellingen worden gehaald. Het gaat onder meer over de impact op de prijzen, de bevoorradingszekerheid en de naleving van de klimaatafspraken.

Wel blijft de regering voor een kernuitstap in 2025 gaan. De N-VA gelooft niet dat de kernuitstap tegen dan mogelijk is. Ook CD&V vroeg meer duidelijkheid over wat het pact precies wil. Eerder noemde premier Michel het document een “nuttige werkbasis”.

Wanneer de regering dan wel knopen doorhakt over het Energiepact, is niet duidelijk. Vroeg of laat moeten de plannen omgesmeed worden tot iets wat in de regeringen en parlementen een fiat moet krijgen.

Vanmiddag geeft de premier in de Kamer meer uitleg over het Energiepact op vraag van de oppositie. Het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest hebben het Energiepact vandaag goedgekeurd.

MEEST RECENT