KAART. Dit zijn de meest bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad

Foto: Kris Van Exel

KAART. Dit zijn de meest bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad

Print

De Meir is met gemiddeld 1,8 miljoen passanten per maand met voorsprong de populairste straat van Antwerpen en ver daarbuiten. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoekers zelfs nog toegenomen.

Dat blijkt uit de ‘passantentelling’ die de stad Antwerpen sinds enkele jaren houdt. Na de Meir zijn de Schoenmarkt/Groenplaats, de Grote Markt en de Leysstraat de meest bezochte plekken van Antwerpen.

Dat zijn niet toevallig de locaties die bij toeristen en het winkelend publiek het meest in de smaak vallen. Ook de Pelikaanstraat doet het met 60.000 bezoekers per maand goed. Behalve dat de straat naast het station ligt, zorgen ook de juwelen- en goudwinkels in die straat voor extra passage. “Met de tellingen kunnen we zien hoeveel mensen er op welke plek in de stad passeren. Dat zijn niet alleen toeristen, maar ook Antwerpenaren zelf. De Meir is een evidentie. Maar in de telling zien we eveneens dat ook bij het grote publiek minder bekende plekken goed worden bezocht”, zegt Antwerps schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA).

De methode om shoppers te tellen baseert zich op de bluetooth- en wifisignalen van mobiele telefoons. Sinds 2013 zijn er drie meetpunten voor deze signalen in het centrum van Antwerpen. Na een succesvolle test werden 22 nieuwe meetpunten toegevoegd.

KAART. Dit zijn de meest bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad
MEEST RECENT