Straffe beelden van onverzettelijke Stig Broeckx tijdens revalidatie: “Zelden zoveel panache gezien”

Print

VRT-journalist Sammy Neyrinck bezocht Stig Broeckx tijdens zijn revalidatie en was danig onder de indruk: “Zelden zoveel panache gezien. Hele dag in schaduw van moedig man, een eer was het. Alleen maar nederigheid en respect”, zette hij op Twitter bij enkele straffe beelden van een later te verschijnen grotere reportage.

Stig Broeckx (27) kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val in de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour toen twee motoren die het peloton wilden inhalen tegen het asfalt gingen. Hij werd meegesleurd in de valpartij en raakte daarbij ernstig gewond aan het hoofd.

Broeckx bevond zich meteen in comateuze toestand, wat later overging in een ‘vegetatieve coma’. Er leek in eerste instantie weinig hoop op beterschap, maar die kwam er tegen alle verwachtingen in toch. Anderhalf jaar na het ongeval revalideert hij onder meer met Paul Van Den Bosch, voormalig coach van Sven Nys en oprichter van het Energy Lab. En in die revalidatie maakt hij indruk met zijn onverzettelijke wil om terug te vechten.

Meer sportnieuws