© LUKOIL

Lukoil opent eerste aardgastankstation in Zoersel

Lukoil heeft haar eerste aardgastankstation geopend in Zoersel. De brandstoffenleverancier wil daarmee inspelen op de evoluerende mobiliteitsmarkt.

inke

Voor de bouw van de eerste Lukoil-aardgaspomp bij het tankstation in Zoersel ging het bedrijf in zee met het Mechelse bedrijf Pitpoint, dat gespecialiseerd is in alternatieve brandstoffen. Pitpoint bouwde eerder al soortgelijke tankstations in België en Nederland.

De Vlaamse regering wil 300 aardgastankstations tegen 2020. Momenteel zijn dat er net geen 100. Lukoil wil inspelen op de veranderingen op het vlak van mobiliteit. “Ook in 2018 zullen we nog een aantal CNG-stations openen”, zegt Bulat Subaev van Lukoil. “We concentreren ons vooral op locaties waar er nog geen dergelijke tankstations in de buurt zijn. Zo helpen we een betere spreiding te realiseren van de tankmogelijkheden voor chauffeurs van aardgaswagens.”

“Aardgas tanken is even simpel als benzine of diesel. Naast de vulopening van de benzinetank vind je bij een aardgaswagen een vuldop waarop het aardgastankpistool zich vastklemt. Tanken duurt ongeveer even langs als met traditionele brandstoffen en is helemaal veilig”, legt Geert Degroote, directeur van PitPoint België, uit.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio