Jeff Hoeyberghs: “#MeToo? Vrouwen zijn compleet overbodig geworden”

Print
Jeff Hoeyberghs: “#MeToo? Vrouwen zijn compleet overbodig geworden”

Foto: © Yorick Jansens

Compleet belachelijk, zo noemt Jeff Hoeyberghs (56) de beweging rond de hashtag #MeToo. “Al die heisa heeft absoluut geen indruk gemaakt op mij”, zegt hij in TV Familie. En daarmee is de Limburgse plastisch chirurg niet aan zijn proefstuk toe wat vrouwonvriendelijke opmerkingen betreft.

De hashtag #MeToo was voor heel wat mannen het signaal om hun woorden meer dan ooit te wikken en te wegen. Maar niet voor Jeff Hoeyberghs. Op zijn Facebookpagina durft hij al eens vrouwen te schofferen. En dat doet hij woensdag ook in het weekblad TV Familie.

“Vrouwen zetten zichzelf buitenspel met deze beweging”, zegt de plastisch chirurg. “Ze zouden verdorie blij moeten zijn met alle aandacht die ze krijgen van mannen. Of dat nu op een handige of onhandige manier gebeurt, maakt niet uit.”

“Vrouwen zijn compleet overbodig”

“Dames zouden beter hun vrouwelijkheid uitspelen om positieve dingen te doen, zoals hun mannen tevredenstellen”, gaat hij verder. “Ze mogen wat meer dankbaarheid tonen voor hetgeen de venten al voor hen gedaan hebben.”

Wat hij daarmee dan precies bedoelt? “Wat hebben de mannen al niet allemaal uitgevonden? Wasmachines, computers, robots… Je denkt toch niet dat er vrouwen betrokken waren bij die uitvindingen? (...) Ik observeer en stel vast dat vrouwen doorheen de tijd compleet overbodig zijn geworden. Ik vind dat we niks meer hebben aan vrouwen.”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Jeff Hoeyberghs zich aan dergelijke vrouwonvriendelijke uitspraken waagt. Enkele jaren geleden liet hij nog weten dat hij het niet zo heeft voor het concept ‘bewust ongehuwde moeders’. Daarmee reageerde hij op uitspraken van ‘Thuis’-actrice Tina Maerevoet.

“Zo’n vogelschrik geraakt inderdaad nooit aan een ernstige relatie. Weer een kind naar de kl…. mocht haar wens in vervulling gaan”, schreef hij toen op Facebook.

MEEST RECENT