Wegen en tramhaltes liggen er glad bij, en er is een nieuwe lading regen en sneeuw op komst

Foto: BELGA

Wegen en tramhaltes liggen er glad bij, en er is een nieuwe lading regen en sneeuw op komst

Print

Regen, voorafgegaan door smeltende sneeuw of sneeuw trekt woensdagvoormiddag van west naar oost over het land. Dat maakt dat het onderliggend wegdek plaatselijk nog glad kan zijn. De ochtendspits verliep wel normaal, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Op sommige (secundaire) wegen is het glad, maar ook aan tramhaltes in Antwerpen is het opletten geblazen. De regen en (smeltende) sneeuw vriest aan, wat voor zeer gladde plekken kan zorgen. Dinsdagavond reden er geen bussen van De Lijn meer uit in de provincie Antwerpen, maar woensdag rijden alle bussen en trams weer. Er zijn wel vertragingen mogelijk, meldt De Lijn.

LEES OOK. Bussen rijden dinsdagavond niet meer uit in provincie Antwerpen

Op de luchthaven van Zaventem is de toestand woensdagochtend genormaliseerd. Florence Muls van Brussels Airport laat weten dat nog een vijftigtal mensen de nacht doorgebracht heeft op de luchthaven. In de loop van de dag zullen de veldbedjes worden weggehaald. Het luchtverkeer verloopt weer normaal.

Woensdagnamiddag is het even droog, maar al snel komt een nieuw pakket regen aanwaaien met een stevige wind met soms stoten tot 75 km/u. Aan de kust tot wel 90 km/u. Het wordt wel zachter met maxima van 4 tot 8 graden. Ook de rest van de week krijgt het weer opnieuw een winters karakter, vooral in de Ardennen.

Woensdagnacht krijgen we nog meer buien en die buien krijgen in het binnenland en in de Ardennen opnieuw een winters karakter.

Wegen en tramhaltes liggen er glad bij, en er is een nieuwe lading regen en sneeuw op komst
Foto: BELGA

Donderdag verwachten we regelmatig buien, in Hoog-België valt de neerslag onder de vorm van sneeuw. Een lokale donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen net boven het vriespunt in de Ardennen en schommelen rond +4 of +5 graden elders. Er blijft veel wind staan. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 65 km/u.

Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld, met nog steeds buien van regen, smeltende sneeuw of stofhagel in Laag- en Midden-België en enkele sneeuwbuien in de Ardennen. Maximumtemperaturen rond +5 graden in het centrum bij een matige west- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig.

Tijdens het weekend blijft de kans op buien bestaan, maar verwachten we langere droge perioden. De buien zullen minder talrijk en minder actief zijn, uitgezonderd voor de gebieden nabij de Nederlandse en Duitse grens. Enkele sneeuwbuien blijven mogelijk in de Ardennen. De maxima schommelen rond 5 graden in Brussel.

MEEST RECENT