Stad voert ook meldpunt in

Online petitie tegen intimidatie

Print
Mechelen -

In Mechelen wil men resoluut ‘nee’ zeggen tegen seksuele intimidatie op straat. Daarom kunt u vanaf nu de online petitie tekenen. Voor slachtoffers komt er ook een meldingsformulier.

Begin november verschenen er in het Mechelse straatbeeld al op verschillende plaatsen grote visuals met daarop de duidelijke boodschap: ‘Nee is nee’. Met deze campagne wil de stad duidelijk maken dat seksuele intimidatie op straat absoluut niet getolereerd wordt. Met een online petitie begint deze week het tweede luik van deze campagne.

Via de website ‘www.neeisnee.be’ kunnen alle Mechelaars de petitie ondertekenen. Daarmee engageert u zich om samen het probleem van seksuele intimidatie aan te pakken aan de hand van drie afspraken: we doen het niet, we reageren als we het zien gebeuren en we maken melding bij de politie. “Ik wil alle Mechelaars oproepen om deze petitie te tekenen”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “Zo kunnen we samen een vuist maken tegen seksuele intimidatie.”

Naast de petitie vindt u op de website ook een nieuw meldingsformulier. “We merken dat nog te weinig mensen naar de politie stappen als ze seksuele intimidatie zien gebeuren of er zelf het slachtoffer van zijn”, zegt schepen van Preventie Stefaan Deleus (CD&V). “De drempel blijkt soms nog te hoog. Nochtans is elke vorm van seksuele intimidatie strafbaar en krijgen de politiediensten door de meldingen een beter zicht op het fenomeen. Daarom heeft de dienst Preventie en Veiligheid, in samenwerking met de politie, een meldingsformulier opgesteld. Dit formulier kan een aangifte niet vervangen, maar het werkt wel drempelverlagend. Achteraf kan de politie dan contact met je opnemen.”

Op de website leest u ook getuigenissen van slachtoffers en tips om uzelf te wapenen. Wie wil praten met een hulpverlener, kan er ook terecht voor een overzicht van de hulpverlening.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio