Wanhopige vrouw riskeert leven om hond uit ijskoude zee te redden

Print
Wanhopige vrouw riskeert leven om hond uit ijskoude zee te redden

Een Britse vrouw zette afgelopen weekend haar leven op het spel toen haar hond dreigde te verdrinken in ijskoud zeewater. Ze liep vol zelfvertrouwen richting golven, maar had ook alle moeite van de wereld om niet kopje-onder te gaan. Volgens de kustwacht heeft de hondeneigenaar enorm veel geluk gehad dat zij en haar hond het hebben overleefd.

De hond was in de problemen geraakt toen het dier in de zee was gesproken tijdens een wandeling op het strand in Brighton, een stad in het Engelse graafschap East Sussex. Toen de viervoeter dreigde te verdrinken in de ijskoude golven, sprong zijn baasje hem zonder aarzelen achterna. De vrouw verdween even onder de stevige golven, maar spoelde door de sterke branding weer aan op het strand.

“Ze was erg zelfzeker toen ze in het water dook”, aldus getuige Alessandro Intini, die de reddingsactie filmde. “Maar na de eerste golf was ze in shock. Ze mag echt van geluk spreken dat ze er nog levend is uitgekomen.” De vrouw slaagde er tijdens de tweede poging in om haar verdrinkende hond vast te grijpen en kreeg hem met de hulp van voorbijgangers weer op het droge.

Deel van de familie

Een lid van de kustwacht wil mensen echter op het hart drukken om niet zelf in ijskoud, woelig water te springen om iemand - zelfs al is het een huisdier - te redden, omdat de stroming snel kan toeslaan. “Mensen komen snel in de verleiding om een huisdier achterna te springen, omdat ze hun hond zien als een deel van de familie”, aldus Jade Cohen van het Brighton Lifeboat Station. “Onze ervaring leert ons echter dat honden meestal sneller een uitweg vinden dan mensen.”

De vrouw was duidelijk erg dol op haar trouwe viervoeter, en trotseerde de ijskoude, hoge golven in de winter om de hond te redden. “Maar in zo’n geval raden we iedereen aan om de kustwacht te bellen, in plaats van zelf je leven te wagen”, besluit Cohen.

MEEST RECENT