Hartverscheurend verhaal van gepeste jongen krijgt vervelend staartje

Print

Een Amerikaanse jongen die voor de camera huilend vertelt over de pesterijen op school. Het zijn beelden die al enkele dagen de wereld rondgaan. De grootste sterren uit de sport- en filmwereld sprongen voor hem in de bres. Maar nu krijgt het verhaal een vervelend staartje door de moeder van het kind, Kimberly Jones.

Zij had de beelden van haar huilende zoontje op Facebook geplaatst. Naar eigen zeggen had hij haar dat zelf gevraagd, in de hoop dat de pesterijen zo zouden ophouden. “Keaton vroeg me om dit te posten nadat ik hem opnieuw moest komen oppikken op school omdat hij niet durfde te blijven voor het middageten”, schreef ze bij de beelden.

De schooljongen kreeg meteen steun van wereldberoemde sporters en acteurs. Zelfs Snoop Dogg richtte zich in een persoonlijke boodschap tot hem.

Maar nu hebben enkele lezers ontdekt dat moeder Kimberly niet helemaal zuiver op de graat is. Zo postte ze op Facebook al meerdere foto’s met de confederatievlag, iets wat in Amerika gevoelig ligt en als racistisch wordt beschouwd. Ze liet zelfs haar eigen kinderen poseren met de vlag.

Zoon gebruikt voor geld

Daarnaast gebruikte ze haar zoontje om geld in te zamelen via GoFundMe. Naar verluidt zette ze zelf een inzamelactie op touw om kerstgeschenken te kunnen kopen. Omdat het bedrijf niet zeker wist of zij de pagina had aangemaakt of een fraudeur, is die intussen verwijderd.

Er bestond ook een tweede pagina voor Keaton Jones, aangemaakt door een medelevende man. Hij hoopte mensen aan te moedigen om geld te storten zodat Keaton overgeplaatst kon worden naar een goede school. De centen stroomden binnen, bijna 50.000 euro in een korte tijd.

De initiatiefnemer heeft de pagina intussen ‘on hold’ gezet. Hij wil eerst contact met moeder Kimberly om zeker te zijn dat ze het geld zou geven aan iets goeds voor haar zoon.

“Alleen maar uit op geld”

De reacties op sociale media stroomden meteen daarna binnen. Iedereen heeft voornamelijk medelijden met Keaton. Hij wou een goede boodschap de wereld insturen, maar wordt nu opnieuw gestraft door het gedrag van zijn moeder.

Joe Schilling, de bekende MMA-vechter, heeft zijn woede tegenover haar intussen geventileerd op sociale media. “Ik voel me best wel stom nu”, vertelt hij. “Ik heb contact gezocht met Keatons moeder na het zien van zijn filmpje en nodigde hen uit naar LA te komen om een gevecht van mij bij te wonen. Maar deze vrouw is alleen maar op geld uit. Ze wil dat ik haar GoFundMe op mijn sociale media deel. Ze vroeg om geld voor kerstcadeaus omdat ze een alleenstaande moeder is. Beslis vooral zelf wat je daarvan vindt...”

Hartverscheurend verhaal van gepeste jongen krijgt vervelend staartje
Foto: Instagram

Kimberly Jones zegt zelf dat alle beschuldigingen volledig onterecht zijn.

“Ik hou van mijn kinderen. Jullie kennen mij of mijn familie toch helemaal niet! Of wisten jullie misschien dat mijn zoon Keaton bespuwd wordt op school en gepest wordt door leerkrachten, die hem zouden moeten helpen??? Waarschijnlijk niet, hé, aangezien jullie te druk bezig zijn met mij te veroordelen.”

MEEST RECENT