TUI-vluchten van Antwerpen naar Innsbruck starten op 22 december

Print
TUI-vluchten van Antwerpen naar Innsbruck starten op 22 december

Foto: VM

Deurne -

TUI start op 22 december met de nieuwe verbinding Antwerpen-Innsbruck, de negende al van de luchtvaartmaatschappij vanuit de luchthaven van Deurne.

Het gaat om vluchten in het kader van het komende skiseizoen. TUI mikt vooral op een zogenaamd “shortski”-publiek: toeristen die geen hele week willen gaan skiën, maar slechts een (lang) weekend, en die dus een lange busreis niet zien zitten. Er komen vluchten op maandag en vrijdag en dat in principe tot 16 april.

TUI is intussen drie jaar actief in Antwerpen en stevent daar dit jaar af op een stijging in het aantal passagiers van 21 procent: van 75.000 naar zowat 91.000. Citytrip- en zakelijke bestemmingen als Milaan en Rome bleken geen succes, maar de typische vakantiebestemmingen zoals Malaga, Alicante en Murcia scoren wel goed, stelt het bedrijf. “We zijn moeten terugkeren van het idee dat we ook in andere segmenten succesvol kunnen zijn, onder meer omdat er in Zaventem voor zakenreizen dagelijks vluchten zijn naar dat soort bestemmingen en we dat in Antwerpen niet konden aanbieden”, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. “Maar geen nood: er zijn meer dan genoeg typische vakantiebestemmingen in Europa om te kunnen blijven groeien.”

Met Innsbruck komt er nu ook een wintervakantiebestemming bij. TUI hoopt skiërs te overtuigen met lage basisprijzen en een vlotte verwerking - voor een forfaitair bedrag - van skimateriaal als bagage.