© Joris Herregods

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel wil vijf keer groter worden

Het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, waar diverse lifescience-bedrijven aan de slag zijn, wordt mogelijk vijf keer zo groot. De provincie Antwerpen deed dinsdag de toekomstplannen uit de doeken. Een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan moet ruimtelijke invulling vergemakkelijken.

Momenteel staan langs de Galileilaan in Niel al zo’n drie ‘incubatoren’, gebouwen ingericht voor onder andere universitaire spin-offbedrijven. Bij de bekendere bedrijven zijn onder meer de NIP-testproducent Multiplicom en Yun, dat huidkwalen met goede bacteriën wil aanpakken.

© Joris Herregods

De Universiteit Antwerpen is samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) partner in een van de drie gebouwen. Op een paar jaar tijd zijn de gebouwen volledig in gebruik geraakt. De POM wil het project daarom verder doen groeien, van de huidige 10.000 m2 vloeroppervlakte naar 48.500 m2, goed voor in totaal veertien gebouwen.

“Het park wil een community zijn voor zowel starters, kmo’s, als internationale bedrijven. We willen de focus verder leggen op bedrijven actief met celtherapie, respiratoire therapieën en ook probiotica”, zegt POM-directeur Luc Broos.

Nieuwkomers

Een aantal nieuwkomers is intussen bekend. Het gaat om Anicells, dat het onderzoek naar celtherapie wil versnellen om Vlaamse bedrijven prominenter in beeld te brengen. Het VIL, het vroegere Vlaams Instituut voor de Logistiek, plant een belevingscentrum voor logistieke spitstechnologie.

Los van de POM-ontwikkelingen zou het uitvoeringsplan ook een aantal appartementsgebouwen mogelijk maken, goed voor zo’n 170 appartementen.

Eerstdaags stemt de provincie Antwerpen ook over de aankoop van elf naburige percelen, goed voor 1,2 miljoen euro. Die kunnen mee dienen voor de uitbreiding.

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio